Patrik Laineen viime yön ottelu tilastollisesti kauden yksi huonoimpia

Patrik Laine näpäytti tuoreessa haastattelussa arvostelijoitaan.
Patrik Laine näpäytti tuoreessa haastattelussa arvostelijoitaan. Kuva: Getty Images

Patrik Laineen viime yön ottelu oli tilastollisesti miehen yksi kauden surkeimmista peleistä. Otteet ovat muutoinkin olleet jo pitkään kadoksissa.

Winnipeg Jets kohtasi viime yön kamppailussaan Philadelphia Flyersin, jolle se hävisi lukemin 3-1. All Star -tapahtumasta johtuen kamppailu oli molemmille ensimmäinen yli viikkoon, joten suurilta osin kaukaloon marssi pirteitä pelaajia.

Ainakaan Patrik Laineen tekemisessä tämä ei kuitenkaan näkynyt, sillä mies oli kentällä jokaisessa Flyersin tekemässä maalissa. Tämä tarkoitti samalla sitä, että tehotilastonsa oli -3. Kyseinen lukema on Laineen kauden surkein, yhdessä kahden muun ottelun kanssa.

Laine pelasi ottelussa 13 sekuntia vajaa 20 minuuttia, joten vastuuta piisasi. Hän sai vyölleen 20 vaihtoa ja kuusi laukausta, joten maalintekohalukkuudesta homma ei jäänyt kiinni. Tästäkin huolimatta Laineen tuska vain kasvoi, sillä hän on tehnyt edelliseen 17 otteluun vain kaksi maalia.

Lue myös: Voittoputki-kisa: Osallistu kisaan ja voita unelmien lätkämatka Zugiin

Ilman tulikuumaa marraskuuta Laine olisi tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia. Tällä hetkellä lukema on kuitenkin 25:ssä, sillä hän teki yksistään marraskuun aikana 18 täysosumaa.  Karua kieltää puhuu kuitenkin se, että loka-, joulu- ja tammikuu ovat tuottaneet yhteensä seitsemän maalia.

Laine on saanut tällä kaudella erityisen paljon kritiikkiä kiekkottomasta laiskuudestaan. Kiekollinen tekeminen on pitkälti samaa kuin ennenkin, mutta laukaukset eivät ole uponneet enää samalla prosentilla verkon perukoille.

Patrik Laineen tuska vain kasvaa:

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.