Joukkuekaveri vertasi Patrik Lainetta Ovechkiniin – ”Dominoiva joukkue vuosiksi”

Patrik Lainetta on verrattu monissa yhteyksissä idoliinsa Alexander Ovechkiniin.
Patrik Lainetta on verrattu monissa yhteyksissä idoliinsa Alexander Ovechkiniin. Kuva: Getty Images

Patrik Lainetta on vertailtu monilta osin Alexander Ovechkiniin, mutta kaikkein mairittelevimmat kehut irtosivat joukkuekaveri Mathieu Perreaultilta.

Winnipeg Jets on saanut Patrik Laineen muodossa seuralle todellisen kasvokuvan vuosiksi eteenpäin – ikään kuin samanlaisen, joka Washington Capitalsilla on Alexander Ovechkinin muodossa.

Näin on asian laita ainakin, mikäli Jets-peluri Mathieu Perreaultia, joka on nähnyt aitiopaikalta myös Ovechkinin vaikutuksen Washington Capitaksissa, käy uskominen.

– Capitals-organisaatio ei juurikaan nauttinut menestyksestä, mutta sitten saapui ”Ovi”, hän alkoi tehdä maaleja ja yhtäkkiä joukkue alkoi voittaa. Heistä tuli dominoiva joukkue vuosien ajaksi.

– Sen saman voi ikään kuin aistia täällä, sillä joukkue on takellellut vuosien ajan ja jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. Ja sitten tänne tuli nuorukainen Suomesta, hän tekee maaleja ja auttaa joukkuetta voittamaan. Meillä tulee olemaan Winnipegissä dominoiva joukkue vuosiksi.

Jetsin päävalmentajana toimiva Paul Maurice tunnetaan muun muassa siitä valtavasta hehkutuksesta, jota hän on jakanut Laineesta median välityksellä, ja tuo näkemys on vain vahvistunut.

– Hän on tehnyt huikean vaikutuksen, etenkin, kun ottaa huomioon sen, että hän opettelee edelleen tätä peliä. Hänen maalimääränsä ovat kohentuneet melkoisesti viime aikoina ja niin on ylipäätään hänen kokonaisvaltainen pelinsä… Hän on todella vaikuttava 19-vuotias nuorukainen.

– Hänen numeronsa olisivat missä iässä tahansa eliittiä, mutta 19-vuotiaana ne ovat todella innostavia – hänellä on vielä paljon potentiaalia kehittyä, kun hän kypsyy fysiikaltaan. ”Patty” voi parantaa vielä monia asioita pelissään tulevien vuosien aikana.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Yksi asia, josta Patrik Lainetta on kehuttu jo vuosien ajan, on hänen laukauksensa. Nyt myös Washington Capitalsin saksalaisvahti Philipp Grubauer, joka kohtaa päivittäin treeneissä Ovechkinin laukaukset.

– Hän lataa laukauksensa ja ampuu sen hieman erikoisella tavalla – pitkää mailaa hyödyntäen – ja tekee siitä todella vaikean luettavan.

Laineelle vertaukset Ovechkiniin, joka on hänen idolinsa, maistuvat varmasti. Vielä paremmalta tuntuu eittämättä kuitenkin se, kun häntä yhden maalin verran edellä koko NHL:n maalipörssissä oleva venäläistähti itse mainitsee suomalaislaiturin kehujen muodossa.

– Hän on huippulahjakkuus, joka on edelleen nuori, ja kykenee luomaan runsaasti vaarallisia maalintekopaikkoja, Ovechkin hehkutti kaksikon keskinäisen kohtaamisen jälkeen.

Laineen kuluvan kauden ottelukohtaiset tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!