Paul Kariya antoi harvinaisen haastattelun uransa loppumisesta TSN:lle

Paul Kariya antoi harvinaisen haastattelun uransa loppumisesta TSN:lle

Anaheim Ducksissa uransa vuonna 2011 päättänyt Paul Kariya on antanut TSN:lle harvinaisen haastattelun urastaan ja päävammoistaan. 

Lähes tuhat NHL-ottelua (989) ja niissä yhtä monta tehopistettä tehnyt Kariya palasi julkisuuteen pitkän hiljaiselon jälkeen. Lukuisat päävammat ovat saaneet ex-tähtihyökkääjän eroon jääkiekkomaailmasta. Urallaan hyökkääjä kärsi ainakin kuusi aivotärähdystä.

TSN:n palkitun toimittajan Michael Farberin haastattelussa Kariya kertoi tarinan päävammoistaan. Teksti on koskettavaa ja samalla pysäyttävää.

– Urani lopulla tehdyssä testissä mitattiin, että aivotoimintani putosi yli 60 prosenttia, Kariya kertoo.

Aivotärähdykset ovat jättäneet syvät arvet Kariyaan. Vasta kaksi vuotta uran jälkeen hän saattoi uskoa, että elämä palaa joskus raiteilleen.

Stevensin ”nukutus” muistetaan

Kariyan uralta muistetaan erityisesti yksi taklaus. Tosin taklauksen uhri, Paul Kariya itse, ei muista kyseisestä tilanteesta ja sitä seuranneista päivistä mitään.

New Jersey Devilsin kapteeni Scott Stevens taklasi Kariyaa kovaa päähän Stanley Cup -finaaleiden kuudennessa ottelussa vuonna 2003. Ducks-tähti Kariya makasi taklauksen jälkeen jäässä tajuttomana 48 sekuntia. Samassa ottelussa hän kuitenkin palasi vielä kentälle ja teki maalin.
– Minulla ei ole mitään muistikuvia siitä, mitä tapahtui kuudennen ottelun alla, sen aikana, seitsemännessä ottelussa tai kahdesta päivästä seitsemännen ottelun jälkeen, Kariya kertasi.

 

Kaliforniassa asuva Kariya viettää nykyisin leppoisia eläkepäiviä surffaamalla ja joogaamalla. Marraskuussa Kariya palaa valokeilaan, kun hänet nimetään Selänteen kanssa jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall of Fameen Torontossa.

– Se on elämäni suurin kunnia, Kariya hymyili.

Koko Kariyan haastattelu katsottavissa TSN:n sivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ.