Jokaisen NHL-fanin on nähtävä tämä: Paul Ranger kertoi tunteikkaan tarinansa

Paul Ranger kertoi TSN:n alkuperäisdokumentissa tunteikkaan tarinansa siitä, miksi hän hävisi kiekkokartalta vuonna 2009.
Paul Ranger kertoi TSN:n alkuperäisdokumentissa tunteikkaan tarinansa siitä, miksi hän hävisi kiekkokartalta vuonna 2009.

Kiekkokartalta vuonna 2009 hävinnyt entinen puolustajalupaus Paul Ranger kertoi nyt tunteikkaan tarinansa siitä mitä oikein tapahtui.

Elettiin vuotta 2009, ja NHL:ssä oli alkanut juuri uusi kausi. Tämä tarkoitti samalla sitä, että veteraanipuolustaja Paul Ranger aloitti viidennen sesonkinsa NHL:ssä ja Tampa Bay Lightningissä – seurassa, joka varasi hänet vuoden 2002 draftin kuudennella kierroksella.

Rangerin edellinen kausi oli ollut hankala, sillä hän sai tililleen ainoastaan 42 ottelua. Kautta ennen tätä (2007-08) hän oli pelannut uransa tehollisesti parasta jääkiekkoa, sillä 72 runkosarjakamppailua olivat tuottaneet mukavat tehot 10+21.

Vuodesta 2009 muodostui Rangerille kuitenkin painajainen. Yhtäkkiä jääkiekko ei enää maistunut ja puolustajan sesonki jäi lopulta vain kahdeksan ottelun mittaiseksi. Samalla Ranger hävisi kiekkokartalta kuin tuhka tuuleen, eikä kukaan tiennyt miksi – eivät edes Rangerin joukkuekaverit.

Nyt TSN:n tekemässä dokumentissa on avattu syyt Rangerin katoamistemppuun. Puolustaja nimittäin koki valtavaa ahdistumista kaukaloissa, eikä hän enää kestänyt esimerkiksi sitä, kun 20 000-päinen yleisö buuasi hänen epäonnistumiselleen. Toisin sanoen Ranger kärsi masennuksesta.

Pahasta sellaisesta.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Rangerin masennus oli lopulta niin paha, että hän jätti NHL:n glamourin taakseen ja palasi kotiinsa, Kanadan Ontarioon. Täällä hän toimi muun muassa kalastusaluksen förstinä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Dokumentti kuitenkin paljastaa, että loppu hyvin, kaikki hyvin. Ranger nimittäin palasi kaukaloihin lähes kolmen vuoden tauon jälkeen kaudeksi 2012-13, kun hän pelasi AHL-seura Toronto Marliesin riveissä. Täällä päävalmentaja Dallas Eakins toimi miehen suurena apuna, ja jääkiekko oli Rangerille jälleen hauskaa.

Lopulta Ranger teki paluun myös NHL:ään kaudella 2013-14, kun hän pelasi 53 ottelua Toronto Maple Leafsin riveissä. Seuraavalla sesongilla mies pelasi vielä Sveitsin kaukaloissa, kunnes hän päätti ripustaa luistimensa naulakkoon.

Nykyisin Ranger toimii Ontarion yliopiston jääkiekkojoukkueen (UOIT Ridgebacks) apuvalmentajana. Dokumentissa hän kertoi masennuksesta myös joukkueelleen, rohkaisten heitä hakemaan ajoissa apua, jos tarve vain vaatii.

Sanat eivät kuitenkaan riitä kuvailemaan Rangerin tunteikasta tarinaa. Siksi se kannattaa ehdottomasti katsoa tämän linkin kautta.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Zamboni-kuski oli jyrätä pelaajan – tv-ryhmä jäi koneen alle