Pekka Rinne ilmiliekeissä – ”Kiprusoff, Richter.. Uskomatonta olla samalla viivalla!

Pekka Rinne täyttää syksyllä 36 vuotta, minkä johdosta toimittaja ehdottaa, että hänen pelimääränsä on tiputtava.
Pekka Rinne täyttää syksyllä 36 vuotta, minkä johdosta toimittaja ehdottaa, että hänen pelimääränsä on tiputtava. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne oli jälleen kerran ilmiliekeissä, kun tennesseeläiset kaatoivat tällä kertaa St. Louis Bluesin 4-0.

Pekka Rinteelle kirjattiin siis ottelussa nollapeli, kun hän pysäytti kaikki 27 St. Louis Bluesin laukausta. Kyseessä oli jo Rinteen kauden kuudes nollapeli ja hänet valittiin täysin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Kuudella nollapelillään Rinne nousi jakamaan NHL:n nollapelitilaston kakkossijaa yhdessä Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckin kanssa. Edellä on ainoastaan Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskiy, jolla nollapelejä on tilillään seitsemän.

Rinne onkin ollut kuin muuri Nashville Predatorsin maalilla tällä kaudella ja hän ohittanut esimerkiksi muuan Miikka Kiprusoffin kaikkien aikojen eniten nollapelejä torjuneena suomalaisvahtina.

35-vuotias Predators-vahti nappasi muun muassa kuluvan viikon aikana tililleen NHL-uransa 300. runkosarjavoittonsa ja tuossa tilastossa matkaa ”Kipperiin” on enää 19 voittoa.

Nyt Bluesia vastaan irronneella voitolla hän ohitti aikanaan pitkään Predatorsissa pelanneen Tomas Vokounin ja nousi tasoihin muuan Mike Richterin kanssa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Onhan tämä ihan uskomatonta. Aina, kun joku mainitsee jonkun näistä nimistä, mietin vain, miten tapasin pikkupoikana olla katulätkää pelattaessa joku heistä, Rinne iloitsi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Miikka Kiprusoff on yksi kaikkien aikojen suosikeistani ja sama homma on Mike Richterin, Tomas Vokounin ja kaikkien näiden kavereiden kohdalla. On uskomatonta, että olen tilastollisesti heidän kanssaan samalla viivalla.

Pekka Rinne on nyt pelannut kuluvalla kaudella 45 ottelua. Hän on voittanut niistä 32 ja jäänyt ainoastaan yhdeksän kertaa tyystin ilman sarjapisteitä. Hänen torjuntaprosenttinsa on puolestaan 92,80 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.27.

Rinteen kuluvan kauden ottelukohtaisiin tilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018