Totuus tuli valmentajan suusta: Pekka Rinne pitäisi valita NHL:n parhaaksi maalivahdiksi

Nashville Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette on sitä mieltä, että Pekka Rinne on kauden paras maalivahti.
Nashville Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette on sitä mieltä, että Pekka Rinne on kauden paras maalivahti.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on ollut läpi kauden erinomaisessa vireessä. Päävalmentajan mukaan hänet pitäisi valita liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Nashville Predatorsin päävalmentajana toimiva Peter Laviolette on vakuuttunut suomalaisvahti Pekka Rinteen kaudesta. Laviolette latoikin median edessä kovan väittämän: Rinne pitäisi valita Vezina Trophyn, eli NHL:n parhaan maalivahdin, voittajaksi.

Rinne pelasi kauden runkosarjassa 59 ottelua, joista hän keräsi jopa 42 voittoa. Miehen torjuntaprosentti kauden kamppailuista oli 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.31.

– Hänen vuotensa on ollut erinomainen. Jos katsomme suurempaa kuvaa, niin kyse ei ole pelkästään kovasta työmäärästä, vaikka sillä on oma merkityksensä, Laviolette aloitti median edessä.

ÄLÄ UNOHDA:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!

– Se on fakta, että hän oli loistava viime keväänä ja hän on ollut tällä kaudella erinomainen. Hänellä on paljon voittoja, hänen voittoprosentti, torjuntaprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo ovat liigan parhaita. Olemme NHL:n kärjessä ja hän on joukkueemme MVP. Mielestäni hänet pitäisi ehdottomasti valita Vezina-voittajaksi.

Vezina Trophy on jaettu NHL:n parhaalle maalivahdille vuodesta 1927 lähtien. Palkinto on ojennettu kahdesti suomalaiselle maalivahdille. Ensiksi oli Miikka Kiprusoffin vuoro, joka sai pystin kauden 2005-06 päätteeksi. Tämän jälkeen Vezina jaettiin Tuukka Raskille, joka sai pystin käsiinsä kesällä 2014.

Suosittelemme myös:
Huikea suomalaisuutinen: Sebastian Aho on Carolinan MVP!