Pekka Rinne sai valtavaa ylistystä – taistelee joukkuekaverin mukaan Vezinasta

Urheilutoimittajain liitto julkisti tänään keskiviikkona, että Pekka Rinne on vuoden paras jääkiekkoilija
Urheilutoimittajain liitto julkisti tänään keskiviikkona, että Pekka Rinne on vuoden paras jääkiekkoilija.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne oli yksi viime yön suurimpia sankareita, kun Predators nappasi jatkoaikavoiton New York Islandersista.

Suomalaisvahti Pekka Rinne oli viime yönä hyvässä vireessä, joskin hän päästi selkänsä taakse neljä osumaa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 85,7, mutta joskus asioissa on sukellettava numeroiden taakse.

Rinne saikin valtavaa ylistystä Ryan Johansenilta, jonka mielestä suomalaisvahti taistelee tällä kaudella Vezina Trophysta, eli NHL:n parhaan maalivahdin palkinnosta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Olimme ”Peksille” yhden ottelun velkaa. Hän on ollut selkärankamme koko kauden ajan ja hän on ollut huikaiseva. Hän on todellakin tehnyt selväksi, ainakin omasta mielestäni, että hän taistelee Vezinasta. Meillä on täysi luotto häneen. Hän pysyi rauhallisena ja pelasi omaa peliään kolmannessa erässä ja jatkoajalla, ja se on vakuuttavaa touhua katsoa, Johansen ylisti Rinnettä seuran verkkosivuilla.

Rinteen loistavat otteet eivät menneet myöskään päävalmentajana toimivalta Peter Laviolettelta ohi.

– Loppujen lopuksi, kun peli oli kaverille 4-3, hän teki useita isoja torjuntoja, jotka antoivat meille mahdollisuuden. Me roikuimme hänen ansiostaan mukana aina viimeisille minuuteille saakka, jotta pystyimme ottamaan maalivahdin pois ja tekemään lopulta tasoitusosuman, Laviolette kehaisi suomalaisvahtia.

Rinne on pelannut tällä kaudella 38 ottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 92,6/2.32. Suomalaisvahti on napannut kauden mittaan 27 voittoa.

Rinteen tilastoja pääset ihmettelemään muun muassa TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Apina pois selästä – Leo Komarov sai maalittoman putkensa vihdoin poikki