Video: Pekka Rinne esitteli käsittämättömän torjuntasarjan

Pekka Rinne Nashville NHL / Laitataklaus.com

Nashvillen Pekka Rinne nappasi kevään huikeimman torjuntasarjan, koska suomalaisveskari pysäytti kiekon kolmesti peräkkäin.

Rinne joutui vaikeaan paikkaan toisessa erässä, kun Pittsburghin Sidney Crosby pääsi yrittämään tasoitusta läpiajosta. Nashville-maalivahti pysäytti kuitenkin Pens-kapteenin yrityksen. Rinne venyi kiekon tielle myös Crosbyn toisessa yrityksessä. Tästä kiekko pomppi kuitenkin maalille tulleen Jake Guentzelin ulottuville ja maali näytti selviöltä.

Mutta mitäs vielä. Rinne ei luovuttanut, vaan syöksyi upealla tavalla myös Guentzelin sivalluksen tielle ja sai Nashvillen kotiyleisön sekoamaan. Torjunta muodostui ottelun kannalta ratkaisevaksi, sillä tasatilanteen sijasta ottelu oli hetkeä myöhemmin lukemissa 3-1. Nashvillen kolmannen maalin iski ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson. Rinne oli myös kolmannessa finaalissa käänteentekevä mies, sillä silloin suomalainen nappasi tärkeässä paikassa fantastisen tuplatorjunnan.

Nashville tasoitti lopulta finaalisarjan, sillä neljäs ottelu meni kotijoukkueen hyväksi lukemin 4-1. Stanley Cupin finaalit jatkuvat torstain ja perjantain välisenä yönä, kun sirkus siirtyy Pittsburghiin.