Pohjoisamerikkalaismedia julisti: Pekka Rinne Vezina-kisan ykkösenä

NHL:n parhaat maalivahdit listattu - Pekka Rinne vasta sijalla 12.
NHL:n parhaat maalivahdit listattu - Pekka Rinne vasta sijalla 12. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on Fanrag Sportsin kiekkotoimittajan mukaan tämän hetken suurin suosikki Vezina Trophyn voittajaksi.

Pohjoisamerikkalainen urheilumedia Fanrag Sports ja sen kiekkotoimittaja Franklin Steele julistaa sivustolla, että suomalaisvahti Pekka Rinne on tämän hetken suurin suosikki, mitä tulee NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavaan Vezina Trophyyn.

Rinne, jota on kritisoitu jo muutaman vuoden ajan, on noussut vielä ”vanhoillakin päivillään” todelliseksi eliittivahdiksi, joka on ollut viime aikoina aivan uskomattomassa vireessä.

Edellisen kerran Rinne on hävinnyt kaksi ottelua putkeen kolme kuukautta sitten, mikä on avittanut Predatorsin hurjaan lentoon. Joukkueesta tulikin NHL-kauden ensimmäinen joukkue, joka varmisti paikkansa pudotuspeleihin. Lue asiasta lisää täältä.

Kyseisen stintin aikana Rinne on pelannut 22 ottelua, joissa häntä kohti on lauottu 688 laukausta, joista suomalainen on napannut kiinni 644 kappaletta. Hänen torjuntaprosenttinsa on siis komea, 93,6. Koko kauden lukema on vastaavasti 92,9.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Rinne on ollut tällä kaudella myös NHL:n paras maalivahti, mitä tulee tasaviisikoin pelaamiseen. Suomalaistähti on päästänyt tasaviisikoin selkänsä taakse ainoastaan 74 osumaa, joka on samaa luokkaa niiden maalivahtien kanssa, jotka ovat pelanneet noin 37-44 ottelua. Rinteellä tämä lukema on 52.

Steele siis on jutussaan sitä mieltä, että jos Vezina laitettaisiin jakoon nyt, menisi kyseinen pysti juuri Rinteelle. Voit lukea Steelen jutun kokonaisuudessaan täältä.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!