Suomen urheilutoimittajat ovat puhuneet – Pekka Rinne vuoden jääkiekkoilija

NHL:n parhaat maalivahdit listattu - Pekka Rinne vasta sijalla 12.
NHL:n parhaat maalivahdit listattu - Pekka Rinne vasta sijalla 12. Kuva: Getty Images

Suomen Urheilugaala on vasta huomenna, torstaina, mutta jokaisen lajin parhaat on jo nimetty: jääkiekon osalta parhaaksi valittiin Pekka Rinne.

35-vuotias Pekka Rinne torjui tennesseeläisseuran sensaatiomaisesti viime keväänä Stanley Cup -finaaleihin saakka ja etenkin pudotuspelien ensimmäisillä kierroksilla Rinne oli kuin muuri maalillaan.

Tämän joutui toteamaan muun muassa suurimpiin mestarisuosikkeihin monien papereissa lukeutunut Chicago Blackhawks, jota vastaan Rinne torjui kaksi nollapeliä ja päästi neljässä ottelussa ainoastaan kolme maalia. Lisäksi Rinne syötti ottelusarjassa kaksi maalia ja tehopisteillään hän olisi sijoittunut Blackhawksin sisäisessä pistepörssissä jaetulle ykkössijalle.

Rinteen näkökulmasta katsottuna Pittsburgh Penguins, joka nappasi toisen perättäisen mestaruutensa, oli kuitenkin valitettavasti finaaleissa parempi voitoin 2-4.

Kaiken kaikkiaan Rinne nähtiin kevään tosipeleissä joukkueensa maalilla 22 kertaa ja hän voitti niistä 14. Voittoprosentti oli siis kaiken kaikkiaan 63,6. Henkilökohtaisten tilastojen osalta Rinteen torjuntaprosentti pudotuspeleissä oli 93,00 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.96.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Pekka Rinne on ollut erinomaisessa vedossa myös kuluvalla kaudella, sillä 32 pelatusta runkosarjaottelusta hänen tilastonsa ovat 92,50/2.43.

Myös Nashvillen tulevaisuus maalivahtirintamalla vaikuttaa hyvältä, sillä Rinteen kakkosena toimiva Juuse Saros on viiteen viime starttiinsa torjunut kolme nollapeliä.

Saroksen nollapeleistä viimeisin tuli viime yönä. Suosittelemmekin lukemaan uutisen, sillä Saros teki ottelussa sellaista historiaa, johon edes Rinne ei ole vuonna 2005 käynnistyneellä Predators-urallaan kyennyt:
VIDEO: Juuse Saros torjui kaikki Vegasin 43 laukausta – teki historiaa!

Pekka Rinteen koko pelaajauran tilastot löydät puolestaan TÄÄLTÄ.