Pekka Rinteelle jälleen nollapeli – nousi koko NHL:n ykköseksi!

Pekka Rinteelle on kertynyt kuluvalla kaudella jo seitsemän nollapeliä.
Pekka Rinteelle on kertynyt kuluvalla kaudella jo seitsemän nollapeliä. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin Pekka Rinteelle kirjattiin jo kuluvan kauden seitsemäs nollapeli, kun hän veti pidemmän korren Dallas Starsin Kari Lehtosta vastaan.

Suomalaiskonkari Pekka Rinne on ollut koko kuluvan kauden ajan huimassa vedossa.

Vähintään 35 runkosarjaottelua aloittaneista maalivahdeista Rinne on ykkönen torjuntaprosentilla mitattuna (92,80), hänen päästettyjen maalien keskiarvo on toiseksi alhaisin (2.29), voittoja hänellä on toiseksi eniten ja nollapelitilastossa Rinne jakaa ykkössijan Andrei Vasilevskiyn kanssa (7 nollapeliä).

Vielä vuodenvaihteen tuntumassa Vasilevskiy nimitettiin monien papereissa lähes satavarmaksi Vezina-voittajaksi, mutta nyt asetelma on kääntymässä päälaelleen, sillä Rinne on nokittanut venäläisvahdin melkeinpä jokaisella mahdollisella tilastolla mitattuna.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Viime yönä Rinne oli jälleen kerran elementissään, kun hän pelasi kauden seitsemännen nollapelinsä Nashville Predatorsin kotiottelussa Dallas Starsia vastaan. Ottelu päätti kotijoukkueen eduksi 2-0 ja isäntien maaleista vastasivat Ryan Hartman sekä Nick Bonino.

Ottelun ykköstähdeksi nimetylle Pekka Rinteelle kirjattiin ottelussa 26 torjuntaa ja hänen voittosarakkeensa on nyt 19 viimeisestä startista 17-1-1. Näiden otteluiden aikana hänelle on kirjattu neljä nollapeliä sekä torjuntatilastot 93,40/2.03.

Myös toisessa päässä nähtiin erinomaista suomalaisosaamista, kun Kari Lehtonen torjui 32 laukausta ja antautui ottelussa vain kertaalleen.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018