Pekka Rinteelle kolmanneksi vaikein tehdä maaleja – Carey Price edelleen ykkönen

Pekka Rinne pelasi nollapelin Winnipegiä vastaan.
Pekka Rinne pelasi nollapelin Winnipegiä vastaan. Kuva: Getty Images

NHL-pelaajat saivat äänensä kuuluviin monen asian suhteen. Yksi kysymyksistä liittyi maalivahteihin ja Pekka Rinteelle kertyi kolmanneksi eniten ääniä.

Kun yli 500 NHL-pelaajaa laitettiin tenttiin ja kysyttiin, että kenelle maalivahdille on kaikkein vaikein tehdä maaleja, tulokset olivat käsittämättömän yksipuoliset: peräti 41 prosenttia pelaajista koki, että kaikkein vaikeinta maalinteko on Montreal Canadiensin Carey Pricea vastaan.

Kyseessä on sikäli yllättävä tulos, sillä Price on ollut kuluvalla kaudella – ainakin isoilta osin – kuin muisto menneestä. Toki on paljon mahdollista, että pelaajat antoivat äänensä niin sanotun god moden perusteella eli maalivahdin ollessa parhaimmillaan.

Myös Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteelle kertyi varsin mukava äänisaalis: hän vei äänistä 9,3 prosenttia ja sijoittui äänestyksessä kolmanneksi.

Pricen ja Rinteen väliin kakkoseksi kiilasi Los Angeles Kingsin yhdysvaltalaisvahti Jonathan Quick, jonka ääniosuus oli 12,1 prosenttia.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kärkiviisikon täydensivät Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovsky, joka sai äänistä 8,2 prosenttia, ja 5 prosentin äänisaaliin kerännyt Washington Capitalsin Braden Holtby.

Edellä mainituista maalivahdeista eittämättä ykkösnimi kuluvalla kaudella on ollut Rinne. Hän on ykkös- tai kakkossijalla kaikkien relevanttien maalivahtitilastojen osalta, ja kun myös otteet kaukalossa ovat vastanneet numeroita, pidetään Rinnettä tällä hetkellä jopa suurimpana suosikkina Vezina-voittajaksi – siis NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Rinteen ykköshaastaja tulee edellä olevien nimien ulkopuolelta, sillä alkukaudesta selkeänä ykkössuosikkina toiminut Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskiy taistelee tiukasti Rinteen kanssa siitä kaikkein suurimmasta maalivahdeille jaettavasta kunniasta.

Pekka Rinteen tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018