Pekka Rinteeltä upea nollapeli – ykkösenä yhtä vaille kaikissa tilastoissa

Nashville Predatorsin Pekka Rinteeltä nähtiin jo kuluvan kauden kahdeksas nollapeli.
Nashville Predatorsin Pekka Rinteeltä nähtiin jo kuluvan kauden kahdeksas nollapeli. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteeltä nähtiin viime yön NHL-kierroksella kuluvan kauden osalta jo kahdeksas nollapeli.

Nashville Predators matkasi viime yönä Suomen aikaa pelatulla NHL-kierroksella Buffalo Sabresin vieraaksi. Loppulukemat olivat tennesseeläisten eduksi tylyt 4-0, mutta aivan näin yksipuolisesta näytöksestä ei ollut kyse.

Ellei sitten sillä yksipuolisella viitata Pekka Rinteeseen. Hän nimittäin nollasi kaikki Sabresin 35 laukausta ja tuli nollapelinsä myötä jälleen kerran valituksi ottelun ykköstähdeksi.

Kyseessä oli Rinteen tämän kauden kahdeksas nollapeli ja sillä hän jätti Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskiyn taakseen, nousten yksinään NHL:n nollapelitilaston kärkeen.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ylipäätään Rinne on laittamassa kuluvalla kaudella pystyyn sellaista näytöstä – sekä kaukalossa että tilastoissa – ettei mitään rajaa: sen lisäksi, että hän on ykkösenä nollapeleissä, Rinne on vähintään 35 ottelua pelanneista maalivahdeista ykkönen torjuntaprosentilla mitattuna (93,10) ja hänellä on toiseksi alhaisin päästettyjen maalien keskiarvo (2.21).

Voittoja Pekka Rinteeltä löytyy 40, mikä on yhtä paljon kuin hänen kanssaan ykkössijaa jakavalla Vasilevskiyllä, mutta suomalaisvahti on aloittanut neljä ottelua vähemmän kuin Lightningin venäläisvahti; Rinteen voittoprosentti on siis parempi.

Kaikkein uskomattomin tilasto on ehkä kuitenkin se, että 23 viime startistaan Rinne on voittanut 21 ja hävinnyt ainoastaan yhden varsinaisella peliajalla.

NHL:n maalivahtitilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!