Pekka Tuokkola palaa Suomeen – siirtyy KeuPa HT:n riveihin

pekka tuokkola laitataklaus.com

Maalivahti Pekka Tuokkola siirtyy Mestis-seura KeuPa HT:n riveihin joulutaukoon kestävällä sopimuksella. Viimeksi Tuokkola on torjunut kiekkoja Itävallassa Vienna Capitalsin veräjän suulla, jonne hänet hälytettiin pikakomennuksella joukkueen amerikkalaisen ykkösmaalivahdin loukkaannuttua. Hän ehti pelata Capitalsin riveissä 6 Itävallan pääsarjan ottelun lisäksi yhden CHL ottelun.

Tuokkolan meriittilista on huikea ja hän on aina kuulunut joukkueensa tukipilareihin. Hän oli voittamassa JYPille sen ensimmäistä Suomen mestaruutta kaudella 2008-09 ja valittiin tuolloin Play Off -sarjan parhaaksi pelaajaksi yhdessä kollegansa Sinuhe Wallinheimon kanssa. Vielä seuraavakin kausi JYP:issä tuotti pronssimitalin.

Kaikkiaan viiden JYP:issä vietetyn kauden jälkeen Pekka Tuokkola tilkitsi KHL:ssä Torpedo Nizhny Novgorodin maalinsuuta kaudella 2011-12, jonka jälkeen oli vuorossa paluu jälleen kotoiseen liigaan, Tapparaan ja lopulta Kalpaan kokonaiseksi kaudeksi 2013-14. Saman kauden päätteeksi hän ehti vielä voittamaan Ruotsin Elitserienin hopeaa Färjestadin joukkueessa.

Seuraavat kaksi kautta Tuokkola torjui Itävallan pääsarjan Klagenfurtissa ennen paluutaan Jyväskylään. Viimeisimmän JYP kauden päätteeksi Pekka Tuokkolan kaulaan ripustettiin jälleen liigan pronssimitali.

– Pekka Tuokkola oli oiva valinta ja entuudestaan tuttu joukkueelle. ”Peki” harjoitteli Keuruulla jo ennen Wienin komennustaan. Todellinen laatuvahti, äärettömän mukava persoona ja vielä pikkukaupungin Alavuden kasvattina ymmärtää varmasti toisen pikkukaupungin elämän menoa ja kiekkokulttuuria, luetteli KeuPa HT:n pelaajakoordinaattori Taneli Maasalo muutaman perustelun ”huippukaappaukselleen” seuran tiedotteessa.