Pelicans julkaisi yhdeksän uutta pelaajasopimusta – nuorten MM-mitalisteja lahtelaisten haaviin

Henri Nikkanen hyökkää jatkossa Pelicans-nutussa.

Pudotuspeleihin valmistautuva Lahden Pelicans julkaisi jo nyt yhdeksän uutta pelaajasopimusta ensi kaudeksi.


KILPAILU: Voita vapaavalintaisen Liiga-jengin pelipaita


Lahden Pelicans tiedotti naaranneensa ensi kaudeksi neljä nuorta lupausta muista suomalaisseuroista. Otto Kivenmäki siirtyy Ässistä, Konsta Hirvonen Jokereista ja Henri Nikkanen sekä Mikko Kokkonen Jukureista pussinokkien leipiin.

Jukureista Lahteen siirtyvät sentteri Nikkanen ja puolustaja Kokkonen tulivat suurelle yleisölle tutuiksi vuodenvaihteessa pidetyistä nuorten MM-kisoista, jossa molemmat olivat merkittävässä roolissa voittamassa pronssia.

”Isokokoinen keskushyökkääjä, joka on ottanut valtavia kehitysaskeleita viimeisen vuoden aikana. Nikkasella on kaikki eväät ihan maailman huipulle ja kova halu kehittyä. Olemme todella iloisia, että hän halusi tulla nimenomaan Lahteen, sillä monet seurat olivat hänen perässään”, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvaili Pelicansin tiedotteessa Nikkasta, joka on Winnipeg Jetsin neljännen kierroksen varaus kesältä 2019.

Nikkanen on pelannut tällä kaudella Jukureiden riveissä 47 ottelua tehopistein 7+13=20.

20-vuotias Kokkonen puolestaan debytoi Liigassa jo kaudella 2016-2017 historian nuorimpana pelaajana. Perusvarma puolustaja on Toronto Maple Leafsin kolmannen kierroksen varaus niin ikään kesältä 2019.

”Täysverinen Liiga-peluri, jolla on selkeät kehitysvuodet edessään matkalla kohti NHL-unelmaa. Peruspuolustaja, joka on erittäin tasapainoinen kaikilla osa-alueilla. Selkeät merkit, että on tuleva maajoukkue- ja NHL-puolustaja. Nikkasen tavoin useat muut seurat olivat hänen perässään, joten hienoa, että saimme hänet Lahteen”, Niemelä sanoi.

Hankintojen lisäksi Pelicans solmi viiden oman lupauksensa kanssa jatkosopimukset. He ovat maalivahti Jesper Patrikainen ja hyökkääjät Aleks Haatanen, Sakke Hämäläinen, Elias Vilén ja Juuso Jämsen.


Ikoninen JYP-kaksikko vaihtaa seuraa Liigassa – Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen Jukureihin