Pelicans kasvatti liikevaihtoaan – tulos kuitenkin pakkasen puolella

Tee 110€ pelkällä kympillä, jos Pelicans voittaa tänään Jukurit!
Tee 110€ pelkällä kympillä, jos Pelicans voittaa tänään Jukurit!

Lahden Pelicans Oy:n ja Pelicans Ravintolat Oy:n edellisen tilikauden liikevaihto oli konsernitasolla 6 772 000 euroa ja se kasvoi vuodentakaiseen nähden 235 000 euroa. Tilikauden tulos painui kuitenkin 133 000 euroa miinukselle.

Syyt tappiollisen tuloksen taustalla olivat budjetoitua suuremmat henkilöstökulut, jäähallin infraan ja ravintolatoiminnan kehittämiseen kohdistetut investoinnit sekä MM-hiihtojen arvioitua pienemmäksi jääneet tuotot. Tulosta heikensi myös organisaation vanhojen taloudellisten velvoitteiden lyhentäminen.

– Teimme viime kaudella palveluliiketoiminnan ja sen kehityksen kannalta välttämättömiä investointeja yli 200 000 eurolla, joilla olemme parantaneet asiakkaidemme palvelukokemusta. Urheilullisesti kärsimme lukuisista loukkaantumisista, joiden vuoksi olimme osittain pakotettuja tekemään hankintoja kesken kauden. Osaltaan otimme myös tietoisen ja hallitun taloudellisen riskin tavoitellessamme urheilullista menestystä, toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kertoo seuran tiedotteessa.

Konsernin liikevaihtoa nosti ravintolatoiminnan kehitys ja siihen tehdyt panostukset. Ravintolatoiminnan investoinnit näkyvät viime tilikauden kulupuolella, mutta niiden tuomat lisätulot ovat mitattavissa vasta tulevaisuudessa.

– Tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Olemme investoineet infraan ja ihmisiin. Näillä satsauksilla tähdätään kestävän tuloksen tekemiseen niin taloudellisesti kuin urheilullisesti, Kolu selventää.