Pelicans pestasi kaksi maajoukkuetason tshekkipelaajaa

Rudolf Cerveny pelaa ensi kaudella Pelicansissa.

Lahden Pelicans pestasi kaksi maajoukkuetason tshekkipelaajaa ensi kauden joukkueeseensa: maalivahti Patrik Bartosakin ja hyökkääjä Rudolf Cervenyn.

27-vuotias maalivahti Patrik Bartosak torjuu ensi kaudella Lahden Pelicansin tolppien välissä. Bartosak edusti menneellä kaudella Tshekin pääsarjatason HC Ocelari Trineciä 11 ottelun verran ja Ruotsin Allsvenskan-joukkue MODO Hockeya seitsemässä ottelussa. Molemmissa seuroissa Bartosakin torjuntaprosentti oli yli 93 %.

Vuoden sopimuksen Pelicansin kanssa allekirjoittanut Bartosak on Los Angeles Kingsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2013. Aikuisten seuratasolla pääosin Tshekin pääsarjassa torjunut veskari on tuttu näky myös Tshekin maajoukkueesta. Hän toimi muun muassa Tshekin ykköstorjujana vuoden 2019 MM-kisoissa, jotka päättyivät Leijonien kultajuhliin.

”Bartosak on kansainvälisen tason huippumaalivahti, joka on huippuhankinta kotimaiseen Liigaan. Erittäin hyvä ja tasainen maalivahti, kenestä uskon meidän saavan todella vahvan selkärangan ensi kaudella”, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvaili Pelicansin tiedotteessa.

Maajoukkuetason hyökkäysvoimaa

Pelicansin hyökkäysosasto sai niin ikään maajoukkuetason vahvistuksen, kun Rudolf Cerveny solmi pussinokkien kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Cerveny pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjassa 36 ottelua tehoin 6+11=17. Tuota aikaisemmalla kaudella 30-vuotias Cerveny pelasi KHL:n Slovan Bratislavassa 57 ottelua tehden pisteet 11+12=23. Loppukaudella hän piipahti vielä SHL:n Brynäsissä, jossa 11 ottelussa ehti syntyä viisi tehopistettä.

Tuolla kaudella sekä sentterinä että laiturina pelaamaan pystyvä Cerveny oli tuttu näky myös Tshekin maajoukkueesta, jossa hän pelasi 11 ottelua eri turnauksissa. Yhteensä A-maaotteluita hänelle on kertynyt 16 kappaletta.

”Cerveny on monipuolinen, isokokoinen, hyvin liikkuva ja erittäin taitava hyökkäyssuunnan pelaaja. Mies on osoittanut pystyvänsä kansainväliselläkin tasolla tekemään tehoja ja on meille ennen kaikkea hyökkäystehojen kannalta erittäin tärkeä palanen ensi kaudella”, Niemelä kuvaili.


KATSO MYÖS: NHL:ään tähtäävä tshekkihyökkääjä Jukurien riveihin