Pelicansille nuoria vahvistuksia Pohjois-Amerikasta

Lahden Pelicans saa suomalaisia vahvistuksia NHL-organisaatioista, kun Oskari Laaksonen ja Otto Somppi saapuvat vahvistamaan pussinokkia.

Lahden Pelicans tiedotti hankkineensa vahvistuksia tulevan kauden joukkueeseensa. Puolustaja Oskari Laaksonen, 21, ja hyökkääjä Otto Somppi, 22, saapuvat Lahteen Pohjois-Amerikasta toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla.

Buffalo Sabresin NHL-organisaatioon kuuluva Laaksonen pelasi viime kaudella Tampereen Ilveksessä ja teki 46 ottelussa tehot 2+10=12. Hänen oli tarkoitus siirtyä tulevaksi kaudeksi Buffaloon, mutta ainakin aloittaa kautensa Lahdessa epäselvän Pohjois-Amerikan ensi kauden tilanteen vuoksi.

Sentterin tontilla operoiva Somppi saapuu Pelicansiin Tampa Bayn organisaatiosta. Somppi kiekkoili viime kaudella Tampa Bayn farmijoukkue Syracuse Crunchissa 45 ottelua tehopistein 5+13=18.

”Somppi on todella taitava sentteri, joka on samaan aikaan luotettava kahden suunnan hyökkääjä, mutta pystyy tekemään myös pisteitä. Hän on vielä vähän tuntemattomampi suomalaisille, mutta pelannut jo kaksi vuotta NHL-sopimuksen alla. Kyseessä on erittäin potentiaalinen tulevaisuuden huippupelaaja”, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvaili lahtelaisseuran tiedotteessa.

Laaksosta ja Somppia ennen Pelicans tiedotti viime viikolla puolustaja Niclas Almarin ja Jesse Ylösen kanssa lainasopimukset. Almari kuuluu Pittsburgh Penguinsin NHL-organisaatioon ja Ylönen Montreal Canadiensin.


KATSO MYÖS: Ässät hurjasteli jälleen siirtomarkkinoilla