Pelicansilta kova ratkaisu – lomauttaa kokeneimmat pelaajansa

Pelicans ei päässyt yt-neuvotteluissa yhteisymmärrykseen, joten seura lomauttaa osan pelaajistaan. Lomautuksen alla on joukkueen kokeneimmat pelaajat.

Lahden Pelicans Oy:n ja seuran pelaajien väliset yt-neuvottelut eivät tuottaneet toivottua tulosta. Neuvotteluiden lopputulemana Pelicans lomauttaa osan pelaajistaan 27.4.2020 alkaen ja lomautukset ovat voimassa pääsääntöisesti 24.7.2020 asti.

”Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät. Tämä on sekä seuran että pelaajien kannalta ikävä tilanne, mutta elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii toiminnan sopeuttamista”, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi seuran tiistaina julkaisemassa tiedotteessa.

”Pelaajisto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja halunnut olla talkoissa mukana, mutta neuvotteluissa ei löydetty valitettavasti ratkaisua. Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä ja teimme oman, mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä. Valitettavaa, että yhteisymmärrystä ei löytynyt”, Pelicansin kapteeni Hannes Björninen puolestaan kommentoi.

Kokeneimmat pelaajat valmiit etsimään uuden seuran

Joukkueen kokeneimmat pelaajat ovat niitä, joita lomautukset koskevat. Lomautetuilla pelaajilla on oikeus irtisanoa sopimuksensa ja etsiä itselleen uusi seura. Toimitusjohtaja Kolulla ei ollut ainakaan vielä tiedossa, että kukaan pelaajista olisi lähdössä, mutta tilanne saattaa muuttua tulevina viikkoina.

Muita seuroja kiinnostavia nimiä voisi kuvitella olevan ainakin Leijonissakin esiintynyt kapteeni Björninen sekä kokenut voimahyökkääjä Antti Tyrväinen. Viime kaudella loukkaantumisen takia tynkäkauden pelannut puolustaja Casimir Jürgens on myös nimi, joka varmasti herättää kiinnostusta.

Pelicans ei ole kauden jälkeen julkaissut uusia pelaajasopimuksia, mutta tämä on toimitusjohtaja Kolun mukaan ollut harkittu linjaus.

”Tarvitsimme merkittäviä säästöjä pelaajapalkkojen osalta. Mielestämme olisi ollut väärin kannattajiamme sekä pelaajia kohtaan julkaista uusia sopimuksia ennen kuin tiedämme yt-neuvotteluiden lopputuloksen. Lomautetuilla pelaajillahan on juridinen oikeus purkaa sopimuksensa. Tämä oli mielestämme ainut oikea järjestys toimia. Nyt voimme suunnata katseet ensi kauteen ja ensimmäisiä pelaajauutisia on luvassa jo tänään”, Kolu sanoo.


KATSO MYÖS: Jokerit pienentää Hartwall Areenan kaukalon kokoa