Ilves julkaisi tukun uusia sopimuksia – Pelicansin gooni vaihtaa tupsukorviin

Taavi Vartiainen kunnostautui Pelicansin riveissä myös myllytyshommissa.

Tampereen Ilves tiedotti tiistaina uusista valmentaja- ja pelaajasopimuksista. Pelicansin kasvatti Taavi Vartiainen pelaa tulevalla kaudella Ilveksessä.

Kuluneella kaudella hienosti neljänneksi sijoittunut Tampereen Ilves julkaisi tiistaina uuden valmennusryhmänsä. Jo aiemmin oli selvää, että kesken kauden päävalmentajan saappaisiin astunut Jouko Myrrä jatkaa tehtävässään myös ensi kaudella.

Myrrän aisapareiksi Ilves pestasi Marko Ojasen ja Pasi Saarisen. Ojanen on tuttu mies naapuriseura Tapparasta, jossa hän toimi apuvalmentajana peräti yhdeksän viime kautta. Saarinen puolestaan on rakentanut valmentajauraansa viime kaudet Ilveksen junioreissa. Menneellä kaudella hän oli Ilveksen B-junioreiden päävalmentaja.

Valmennusryhmän täydentävät maalivahtivalmentaja Markus Korhonen sekä fysiikkavalmentaja Juha Koskela. Joukkueenjohtajana aloittaa Ilveksessä pitkän uran pelaajana tehnyt Timo Peltomaa.

Pelicansin taklausmasiina vaihtaa Ilveksen paitaan

Rämäpäinen voimahyökkääjä Taavi Vartiainen hämmentää vastustajia jatkossa Ilveksen nutussa. 25-vuotiaan Vartiaisen sopimus on mallia 2+1 vuotta.

”Halusimme joukkueeseemme lisää kokoa ja voimaa maalineduskamppailuihin sekä hyökkäyspeliimme. Saamme Taavi Vartiaisesta kova-asenteisen joukkuepelaajan, jonka vahvuuksiin lukeutuvat myös alivoimapelaaminen ja laukausten blokkaaminen”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kuvaili seuran tiedotteessa.

Pelicansin kasvatti on kunnostautunut kaukalossa kovien taklauksien antajana, eikä hän ole myöskään kaihtanut hanskojen tiputtamista. Menneellä kaudella Vartiainen kohautti taklaamalla Tapparan Tuukka Mäntylää rumalla tavalla. Vartiaiselle tuomittiin tempusta ulosajon lisäksi kuuden ottelun pelikielto.

Lisäksi Ilves tiedotti solmineensa kaksivuotisen sopimuksen Joni Ikosen kanssa. Menneellä kaudella KalPaa edustanut sentteri ei saanut tililleen yhtään ottelua loukkaantumisten vuoksi. Edelliskaudella 20-vuotias Montreal Canadiensin 2. kierroksen varaus pelasi vain 13 ottelua kuopiolaisten riveissä. Niissä hän teki kuitenkin mukiinmenevät pisteet 5+5=10.

Lisäksi Ilves hankki SaiPasta 19-vuotiaan puolustajalupaus Santeri Airolan ja solmi viiden juniorinsa kanssa pelaajasopimukset. Urheilujohtaja Koskela kommentoi myös ulkomaille huhutun Robert Leinon tilannetta.

”Hienon kauden pelanneen Robert Leinon tilanne selviää kevään ja kesän aikana. Hänellä on sopimuksessaan ulkomaan optio tietyin ehdoin, mutta on myös täysin mahdollista, että hän jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.”

Taavi Vartiainen tunnetaan kovista otteistaan – sen sai tuntea myös Tuukka Mäntylä

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Ruotsalaisjätti KooKoon maalille – Ahti Oksanen vahvistaa hyökkäysosastoa