Pelivihjeet: Jokerit vs. SKA Pietari – Helsinki Ice Challenge

pelivihjeet Jokerit SKA Pietari / Pallomeri.net

Helsingin ja Pietarin välisessä ”paikalliskamppailussa” kohtaavat KHL:n läntisen konferenssin kärkipään joukkueet Jokerit ja SKA. Helsingin Kaisaniemeen rakennettu 18 000 katsojaa vetävä ulkoilmastadion toimii päänäyttämönä spektaakkelille, jota historialliseksikin on tituleerattu. Tässä pelivihjeet otteluun!

Pelivihjeet: Jokerit – SKA Pietari

Jokereiden kausi on sujunut positiivisissa merkeissä, vaikka Amur Khabarovsk kävikin hakemassa talviklassikon kenraaliharjoituksessa 4-5 jatkoaikavoiton. Seitsemän kotiottelun jaksoa pelaava Jokerit oli voittanut kuudesta edellisestä pelistään viisi, päästäen vain 1.5 maalia per ottelu. Amur-tappiota voidaankin pitää tilastotappiona ennen tärkeää SKA-kamppailua; Jokerit laukoi maalia kohti peräti 50 kertaa Amurin tyytyessä 19 laukaukseen. Jokerit on läntisen konferenssin kolmantena, pisteen toisena olevaa CSKA Moskovan perässä.

SKA puolestaan on ollut täysin ylivoimainen koko kauden ajan. Sarjakärki on kerännyt ällistyttävät 99 pistettä 37 ottelusta ja hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran; Moskovan Spartak kävi hakemassa jääpalatsista yllättävän 1-3 voiton marraskuun alussa. SKA:n tähtiä vilisevä miljoonamiehistö on takonut käsittämättömät 4.35 maalia ottelua kohden ja kun omissa on kolissut vain 1.62 kertaa ottelussa, voittajasta on harvoin ollut minkäänlaista epäselvyyttä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Pietarissa. Aivan kauden alussa SKA oli parempi lukemin 2-0, mutta lokakuun lopussa Jokerit kävi ryöstämässä pisteen häviten vasta jatkoajalla 4-3. Asetelma tulevaan otteluun onkin selvä: Daavid vastaan Goljat. SKA:n pelaajamateriaali on vertailukelpoinen jopa NHL-joukkueisiin, kun Jokerit puolestaan joutuu operoimaan huomattavasti köykäisemmällä kalustolla. Silti, isäntäjoukkue on osoittanut kykenevänsä tasapäiseen kamppailuun myös KHL:n jättiläisiä vastaan.

Molemmat joukkueet kärsivät parista loukkaantumisesta. Isäntien Brian O’Neillin puuttuminen on iso menetys, mutta joukkue on esiintynyt väkevästi myös sähikäisen poissa ollessa. Lisäksi poissa on puolustaja Mike Lundin, jota on menestyksekkäästi paikannut Klotenista saapunut Niclas Andersen. SKA:lta puolestaan sivussa ovat Pavel Datsyuk sekä puolustajat Anton Belov – joka on ollut sivussa lähes koko kauden – ja Andrei Zubarev. Korvaavat pelaajat ovat vaatimattomasti maajoukkuetasoa, kun mm. ykkössentteri Vadim Shipachev teki paluun Vegasista.

Accuscoren simulaatiot

Ottelun ainutlaatuisuuden takia tapahtumien arviointi on hankalaa, sillä historiallista dataa vastaavista koitoksista ei ole. Accuscoren simulaatioiden perusteella voimasuhteita voidaan kuitenkin arvioida ja verrata vedonlyöntiyhtiöiden kertoimiin.

Simulaatioiden perusteella SKA on ylivoimaisen materiaalinsa turvin selkeä ennakkosuosikki. SKA nappaa ottelusta lopullisen voiton 66.8 % todennäköisyydellä. Varsinaisella peliajalla todennäköisyydet jakautuvat SKA 51 %, tasapeli 26 % ja Jokerit 23 %. Vedonlyöntiyhtiöihin verrattuna prosentit ovat varsin hyvin linjassa, joskin SKA on simulaatioissa kertoimiaan todennäköisempi voittaja ja Jokerit vastaavasti epätodennäköisempi.

Accuscoren simulaatioissa suurin ero joukkueiden välillä syntyy maalinteon tehokkuudessa. SKA iskee simulaatioissa keskimäärin 3.6 osumaa, osumaprosentin ollessa noin 10.5 %. Jokerit puolestaan tekee keskimäärin 2.6 maalia, mutta tarvitsee yli 30 laukausta eli osumaprosentiksi muodostuu 8.33 %.

SKA:n tehokkaimmat pistemiehet löytyvät ykkösnyrkistä. NHL:ssä ranskalaisen visiitin tehnyt Vadim Shipachev on ollut hurjassa iskussa ja takonut kuuteen otteluun kymmenen pistettä. Jokereita vastaan Shipachev onnistuu tekemään vähintään yhden pisteen peräti 62 % todennäköisyydellä eikä kauaksi jää myöskään ykköslaituri Ilya Kovalchuk, jonka merkkaa pisteen 54 % todennäköisyydellä. Jokereiden onnistumiset puolestaan jakautuvat tasaisemmin. Piikkipaikkaa pitää Eeli Tolvanen, joka pääsee pisteille 48 % todennäköisyydellä. Tanskalaiskaksikko Niclas Jensen ja Peter Regin tehoilevat noin 37 % todennäköisyydellä.

Vierasjoukkueen materiaali on valovuoden isäntiä edellä, mutta pelejä ei ratkota paperilla. Olosuhteet huomioon ottaen Jokereilla on myös yllätysmahdollisuus – vaikka onkin hankala arvioida kumman laariin ottelun erikoislaatuisuus sataa.

Accuscoren pelivihjeet:

Ottelun voittaja ML: SKA Pietari (kerroinraja 1.51)

Ottelun voittaja 1×2: SKA Pietari (kerroinraja 1.97)

Maalimäärä: Yli 5.0 maalia (1.73)

Tekee vähintään yhden pisteen, SKA: Vadim Shipachev (1.62), Ilya Kovalchuk (1.86)

Tekee vähintään yhden pisteen, Jokerit: Eeli Tolvanen (2.09), Niclas Jensen & Peter Regin (2.71)

Kaikki Accuscoren ennakot ja pelivalinnat löytyvät!

NordicBetiltä 10€ ilmaisveto jääkiekkoon! Betsafen KHL-kohteisiin! Coolbetin joulukalenterista tarjouksia päivittäin!

Lisää pelivihjeitä löydät Pallomeri.netin ”Vedonlyöntivihjeet lähteistä” -osiosta!