Petri Vehanen lopettaa mittavan uransa – ”On aika kääntää uusi sivu”

Petri Vehanen on lopettanut komean uransa jääkiekon parissa.
Petri Vehanen on lopettanut komean uransa jääkiekon parissa.

40-vuotias veteraanivahti Petri Vehanen on päättänyt lopettaa komean uransa jääkiekkoilijana. Hänen viimeiseksi joukkueekseen jäi Eisbären Berlin.

Maalivahti Petri Vehanen on suomalaisille erityisen tärkeä maalivahti. Hän nimittäin toimi Leijonien ykkösvahtina vuonna 2011, kun Suomi voitti historiansa toistaiseksi viimeisimmän MM-kullan.

Tämän lisäksi Vehanen on viettänyt Suomen kaukaloissa lukemattomia loistavia kausia, joista kaikki on tullut Rauman Lukon paidassa. Nyt Vehanen on kuitenkin kertonut, että ura jääkiekkoilijana on ohi. Mies kirjoitti omalle Twitter-tililleen haikean jäähyväisviestin kaikille faneilleen.

– Kaikki alkoi 80-luvun puolessavälissä ja jossakin vaiheessa harrastuksesta tuli ammattini. Nyt on aika kääntää uusi sivu. Kiitos vanhemmilleni, perheelleni, Ari Moisanderille ja jokaiselle organisaatiolle, joiden riveissä minun on ollut kunnia pelata. Kiitos! Tack! Спасибо! Diky! Danke!, Vehanen kirjoitti Twitterissä.

Vehanen oli lähellä nakata vielä viimeiseltä kaudeltaan mestaruus, sillä Eisbären Berlin pelasi Saksan pääsarja DEL:n finaaleissa. Berliini oli finaalisarjassa jo 3-1-häviöllä, mutta se puski itsensä takaisin mestaruustaisteluun, kun se pakotti sarjan legendaariseen Game 7:iin. Ratkaisevassa finaalissa München oli kuitenkin lopulta parempi lukemin 6-3.

Berliinin ja Lukon lisäksi Vehanen on edustanut uransa aikana KHL:n Ak Bars Kazania sekä Lev Prahaa. Hän on tehnyt keikat myös Venäjän vanhassa liigassa pelanneeseen Neftekhimik Nizhnekamskiin ja Elitserienin Moraan.

Uransa alkutaipaleilla Vehanen pelasi lainapestien turvin muun muassa FPS:ssä, UJK:ssa sekä Italian Pustertal/Val Pusteriassa. Onpahan mukaan mahtunut myös yksi kausi Norjan kaukaloissa.

Suosittelemme myös:
Julius Junttila pudotuspelien MVP, Kukkonen huomioi Vehviläisen

Laitataklauksen lukijoita hemmotellaan – Unibet tarjoaa 20 € ilmaisvedon!