Petteri Nummelin pelaa loppukauden TUTOssa

Petteri Nummelin puolustaa ensi kaudella Japanissa

Yksi Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista siirtyy kiekkoilemaan Mestikseen. Petteri Nummelin nimittäin teki TUTO Hockeyn kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

”Keväällä käytiin jo keskustelua Nummelinin siirrosta TUTOon, mutta ajankohta ei vielä ollut kypsä siihen. Alkuviikosta hän oli yhteydessä meihin ja palaset loksahtelivat heti paikalleen ja asioiden kanssa oli helppo edetä. Täytyy muistaa, että Nummelin harjoitteli joukkueemme mukana kesän ja aloitti jääkauden joukkueemme kanssa. Ympäristö on siis hänelle tuttu, samoin kun hän ympäristölle. TUTO Hockeyn pelaajabudjettia siirto ei kuluta, eikä vaikuta siihen muutenkaan”, avasi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola siirtoa seuran verkkosivuilla.

Alkukauden 44-vuotias puolustaja pelasi Norjassa Storhamarin joukkueessa. 17 ottelua tuottivat tehopisteet 3+10=13. Norjassa asiat menivät lopulta kuitenkin siihen pisteeseen, että mies halusi palata takaisin kotikaupunkiinsa Turkuun.

”Olen tuolta vähän kauempaa seurannut TUTOn otteita hyvin suurella mielenkiinnolla, varsinkin kun organisaatio ja joukkue tulivat kesällä tutuksi. Aivan loistava homma, että pääsin siirtymään kotiin. Vaikka omalta osaltani ympyrä on tavallaan sulkeutumassa, koska palaan sinne mistä kaikki lähti eli Kupittaalle, ei ympyrä missään nimessä mene vielä kokonaan kiinni, sillä bensaa on tankissa edelleen jäljellä”, kommentoi Nummelin TUTOn verkkosivuilla.

Tiedotustilaisuus suorana Facebookissa

TUTO järjesti Nummelinin sopimuksen tiimoilta lehdistötilaisuuden, joka striimattiin suorana Facebookissa. Voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Numerolla 33 TUTOssa pelaava Nummelin pelaa näillä näkymin ensimmäisen ottelunsa TUTO-paidassa ensi viikon keskiviikkona, kun Kupittaalle saapuu Heinolan Peliitat.

TPS-kasvatti Nummelin on pelannut urallaan 15 MM-kisat ja voittanut mm. maailmanmestaruuden, MM-hopean, kaksi MM-pronssia, olympiahopeaa, Sveitsin mestaruuden kahdesti sekä Suomen mestaruuden. ”Numppa” pelasi aikanaan myös 139 ottelua NHL:ssä. Hän on Suomen MM-historian toiseksi tehokkain pelaaja Ville Peltosen jälkeen.

Kuva: TUTO Hockey