Petteri Wirtanen on tilastokummajainen – mukana molemmissa KHL:n maraton-otteluissa!

Petteri Wirtanen on pitkien otteluiden erikoismies.
Petteri Wirtanen on pitkien otteluiden erikoismies.

Helsingin Jokerien Petteri Wirtanen teki eilen melkoista KHL-historiaa, kun hän oli osallisena Jokerien ja CSKA Moskovan välisessä ottelussa.

Puolustajan tontilla pari peliä operoinut Petteri Wirtanen on melkoinen ennätysmies eilisen jälkeen: hän on nimittäin ollut nyt mukana KHL:n historian kahdessa pisimmässä ottelussa.

Eilen Wirtanen ja Jokerit taistelivat kaukalossa uskomattomat 142 minuuttia ja yhdeksän sekuntia, kunnes Mika Niemi iski ottelun voittomaalin (lue lisää täältä). Keväällä 2014, Wirtasen edustaessa Donbass Donetskia, ottelu kesti puolestaan 126 minuuttia ja 14 sekuntia, mikä on siis nyt KHL:n historian toiseksi pisin ottelu.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Vuonna 2014 pelatussa Donbassin ja Lev Prahan välisessä ottelussa Wirtasen peliaika oli huikeasti 46:30. Eilen hänelle kellotettiin vastuuta hieman edelliskertaa vähemmän, joskin varsin miehekkäät 41:11.

Wirtaselta löytyy myös niin sanottu kohtalontoveri, sillä tuomari Roman Gofman on ollut viheltämässä nämä molemmat edellä mainitut ottelut.

Eilinen ottelu oli samalla 31-vuotiaan hyvinkääläisen 300:s KHL:ssä, kun mukaan lasketaan sekä runkosarja- että pudotuspeliottelut.

Joku voisi kuitenkin väittää toisin, sillä pelkästään näistä kahdesta jatkoeriin venyneestä ottelusta mukaan kertyy ylimääräiset seitsemän erää – hieman enemmänkin – ja jo se tarkoittaa enemmän kuin kahta ylimääräistä ottelua.

Jokerien ja CSKA:n välisen ottelun tilastot eiliseltä löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa Coolbetille!