Mahtavaa! Pikkuleijonat eteni MM-finaaliin – Ruotsi nollattiin välierässä!

Suomen kokoonpano ulkoilmaotteluun on julkaistu. Ottelu starttaa klo 15.
Suomen kokoonpano ulkoilmaotteluun on julkaistu. Ottelu starttaa klo 15.

Pikkuleijonat eteni MM-finaaliin, kun se jätti välieräottelussa Ruotsin maaleitta ja nollasi Tre Kronorin lukemin 2-0.

Pikkuleijonat näytti Ruotsille kaapin paikan, kun juniorkronorna kaatui välierissä lukemin 2-0. Näin ollen Suomi paineli MM-finaaliin länsinaapurin kustannuksella ja Ruotsin on tyytyminen pronssiotteluun.

Ottelu oli erittäin tasainen vääntö kahden hyvän joukkueen välillä, mutta Suomi viimeisteli ottelussa paremmin ja lisäksi maalivahtipeli meni niukalla marginaalilla pikkuleijonien eduksi.

MUISTA MYÖS:
KISA: Veikkaa NHL-pelien tulokset ja voita PlayStation 4 -pelikonsoli!

Välieräottelun avausmaali näki päivänvalonsa ajassa 7:46, kun Konsta Hirvonen ohitti Ruotsin maalilla torjuneen Olof Lindbomin. Lisää tuli erän lopulla, kun turnauksen parhaisiin pelaajiin lukeutuva Jesperi Kotkaniemi, joka toipui pahan näköisen tällin jälkeen pelikuntoon välieräotteluun, iski ylivoimalla Suomen toisen maalin.

Myös toisessa ja kolmannessa erässä molemmissa päissä nähtiin maalintekopaikkoja, mutta Justus Annunen piti koko 60-minuuttisen ajan maalinsa puhtaana, eikä myöskään Lindbom antautunut enää ottelussa. Näin ollen tämä riitti pikkuleijonille finaalipaikkaan ja siellä vastaan astelee Yhdysvaltain ja Tshekin välisen välieräottelun voittaja.

Ottelun ehdottomiin hahmoihin lukeutunut Annunen pysäytti ottelussa kaikki 29 laukausta, jotka hän kohtasi. Lindbomille torjuntoja kirjattiin saman verran, mutta hän siis joutui toteamaan suomalaishyökkääjät kahteen otteeseen paremmakseen.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Sibir hankki todella kovan kolmikon – Junttila, Peltola ja Bertrand Venäjälle!