Video: Pittsburgh nappasi toisen voiton – Pekka Rinne nöyryytettiin vaihtopenkille

Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup / Laitataklaus.com

Pittsburgh Penguins oli tyly isäntä jälleen kerran, sillä joukkue tulitti hurjan kolmannen erän ansiosta Pekka Rinteen vaihtopenkille ja nappasi voiton numeroin 4-1.

Nashville sai toiseen finaaliin hyvän startin ja siirtyi johtoon avauserässä, kun Pontus Åberg vei Olli Määtän täysin kahville ja painoi kiekon verkon perukoille. Johto ei kuitenkaan kestänyt kuin muutaman minuutin, kun Jake Guentzel huudatti kotiyleisöä tasoitusmaalillaan.

Toisessa erässä ei osumia nähty, mutta kolmannessa erässä rävähti. Kotijoukkue sai täydellisen startin päätöserään, sillä vain kymmenen sekunnin jälkeen Jake Guentzel osui ottelussa toistamiseen.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Pens osui 15 sekunnin sisään kahdesti ja karkasi jo 4-1-johtoon. Samalla Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette vaihtoi maalivahtia, sillä Pekka Rinteen korvasi tolppien välissä Juuse Saros. Saros pitikin maalinsa puhtaana, mutta Nashville ei enää herännyt kiriin, joten Pittsburgh siirtyi finaalisarjassa johtoon otteluvoitoin 2-0.

Pittsburgh sai hirmustartin päätöserään