Pittsburgh treidasi floppihyökkääjänsä Minnesotaan

Pittsburgh treidasi
Pittsburgh Penguins vahvisti hyökkäystään Jason Zuckerilla.

Pittsburgh treidasi pahasti flopanneen Alex Galchenyukin Minnesota Wildiin. Vaihdossa Penguins saa yhdysvaltalaislaituri Jason Zuckerin, puolustaja Calen Addisonin sekä ensimmäisen kierroken varausvuoron.

Alex Galchenyuk saapui kesällä Pittsburghiin isojen odotusten saattelemana. Kesällä 2012 Montrealin toimesta numerolla kolme varattu Galchenyuk oli takonut viime vuosina tasaisesti 40-50 pistettä Canadiensin ja Arizona Coyotesin riveissä, ja hänestä odotettiin uutta tutkaparia Jevgeni Malkinille.

Valko-venäläiset sukujuuret omaava Galchenyuk kasasi kuitenkin 45 ottelussa ainoastaan tehot 5+12=17, joka on kaukana siitä, mitä häneltä odotettiin. Galchenyukin lisäksi Minnesota saa vaihtokaupassa myös Calen Addisonin sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron. 19-vuotias Addison on lupaava puolustaja, joka pelaa tällä hetkellä WHL:ssä.

Wildin saama varausvuoro on Pittsburghin ensi kesän ensimmäisen kierroksen varaus, joka on kutenkin ehdollinen. Mikäli Pens ei selviä tällä kaudella pudotuspeleihin, siirtyy varausvuoro kesän 2021 varaustilaisuuteen.

Vaihdossa Penguins saa Minnesotasta 28-vuotiaan Jason Zuckerin, joka on tehnyt kuluvalla kaudella 45 ottelussa tehot 14+15=29. Tehokkaimmillaan Zucker oli kaudella 2017-2018, jolloin hän iski tehot 33+31=64. Zuckerin sopimusta on jäljellä vielä kolme vuotta ja hän tienaa 5,5 miljoonaa dollaria vuodessa.

– Jason Zucker on top6-hyökkääjä, jonka uskomme sopivan loistavasti ryhmäämme. Hän on todistanut taitonsa maalintekijänä, Penguinsin General Manager Jim Rutherford kommentoi.

Pittsburgh treidasi Galchenyukin Minnesotaan – Jason Zucker siirtyy Pensiin

Jos upotettu twiitti ei jostain syystä näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – 

Katso myös: Video: Matthew Tkachukilta yön kierroksella häikäisevä häkki

Katso myös: Video: Dallasin ja Carolinan suomalaiset tehokkaana yön kierroksella