NHL-seurojen johtotason henkilöt uskovat – Pittsburghin tekemät siirrot vain jäävuoren huippu

Pittsburghissa puhaltavat osittaiset muutosten tuulet kesken kauden.
Pittsburghissa puhaltavat osittaiset muutosten tuulet kesken kauden.

Pittsburgh Penguins kävi pelaajakauppaa sekä Arizona Coyotesin että Dallas Starsin kanssa ja siirrot tapahtuivat juuri ennen NHL:n Trade Freezeä.

Kyseinen termi tarkoittaa sitä, että joulukuun 19. päivän ja 28. päivän välisenä aikana yksikään seura ei saa tehdä minkäänlaisia siirtoja; edes AHL:ään lainaaminen tai waiver-listalle asettaminen ei ole mahdollista, mikäli pelaaja on ollut 19. päivänä seuran NHL-rosterissa.

Ennen Trade Freezen alkua Penguins hankki Arizona Coyotesista kokeneen Michael Leightonin sekä neljännen kierroksen varausvuoron (2019). Vastineena se puolestaan antoi hyökkääjä Josh Archibaldin, maalivahti Sean McGuiren sekä kuudennen kierroksen varausvuoron (2019).

Edellä mainitun kaupan jälkeen matkaan tarttui Dallas Starsista puolustaja Jamie Oleksiak, joka on teksasilaisseuran ykkoskierroksen varaus (#14) vuodelta 2011. Dallasiin matkasi puolestaan vuoden 2019 ehdollinen neljännen kierroksen varausvuoro.

NBC Sportsin mukaan Penguins oli ollut jo pitkään kiinnostunut Oleksiakista, joka oli ajautunut Dallasissa täysin sivuraiteille; hän oli viimeksi teksasilaisseuran pelaavassa kokoonpanossa joulukuun 9. päivänä.

Samalla pennsylvanialaisseuran GM Jim Rutherford antoi vahvoja viitteitä tulevista kaupoista.

– Mikäli olisimme kauppaamassa seuraavaksi puolustajan, meidän ei välttämättä tarvitsisi saada vaihtokaupassa takaisin puolustajaa. Nyt (Oleksiakin hankinnan jälkeen) minulla on enemmän pelivaraa, Rutherford kommentoi Pittsburgh Tribune-Reviewin haastattelussa.

– Jos siis tarjolla on haluamamme hyökkääjä, voimme vaihtaa puolustajan häneen.

”Ei ole kohtuutonta ajatella, että näköpiirissä olisi suuri treidi”

Sportsnetin arvostettu toimittaja, ja NHL-sisäpiiriläinen, Elliotte Friedman otti Penguinsin tekemien treidien jälkeen yhteyttä useisiin johtotason henkilöihin muissa NHL-seuroissa ja heidän näkemys oli selvä: nyt nähdyt siirrot olivat vain jäävuoren huippu.

Penguins, joka hankki aiemmin kuluvan kauden aikana Detroit Red Wingsistä hyökkääjä Riley Sheahanin, on tällä hetkellä pudotuspelisijojen ulkopuolella. Myös Rutherford itse puhui jo aiemmin mahdollisesta isosta vaihtokaupasta.

– Me olemme riittävän hyviä tehdäksemme asiat paremmin ja toivottavasti vastaukset löytyvät aivan lähiaikoina joukkueen sisältä. Mikäli eivät, ei ole kohtuutonta ajatella, että näköpiirissä olisi suuri treidi.

Rutherford heitti edellä olevat kommentit ilmoille viikko sitten ja sen jälkeen joukkue on hävinnyt neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi. Vastauksia ei ole siis toistaiseksi löytynyt ainakaan täysimittaisesti joukkueen sisältä.

Yksi konkreettinen nimi, joka on pitkin kautta yhdistetty Penguinsiin, on Toronto Maple Leafsin keskushyökkääjä Tyler Bozak, jolla on entuudestaan erinomaiset kemiat tähtihyökkääjä Phil Kesselin kanssa.

Pittsburgh Penguinsin otteluohjelman ja tulokset löydät tämän linkin kautta.

Mikäli olet halukas lukemaan lisää NHL-tuotantoamme, onnistuu se täältä.