Pittsburghin GM:n puheet isosta vaihtokaupasta toteutuvat? Puolustajatähti Kris Letang saattaa olla kaupan

Hallitsevan Stanley Cup -mestarin, Pittsburgh Penguinsin, alkukausi ei ole ollut missään nimessä ruusuilla tanssimista. Se saattaa johtaa jopa siihen, että Kris Letang kaupataan.

NHL:ssä on tällä hetkellä meneillään niin sanotusti joulutauko. Tauolle lähdettäessä Penguins löytyi, ja siis löytyy edelleen, vasta kymmenenneltä sijalta Itäisessä konferenssissa.

Kaksi viimeistä mestaruutta nimiinsä vienyt Penguins ei siis ole pudotuspelipaikoilla ja paineet joukkueen kurssin muuttamiseksi kasvavat GM Jim Rutherfordin suunnalla päivä päivältä.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos kuuluu niin sanottuihin NHL:n sisäpiiriläisiin, joilla on paljon kontakteja eri NHL-seurojen johtohenkilöihin. Kun siis hänen kaltaisensa henkilöt kommentoivat esimerkiksi huhuja, kyseessä ei ole mikään tuulesta temmattu juttu.

Nyt Kypreos onkin avannut sanaisen arkkunsa Penguinsin tilanteesta ja hänen suustaan tuli ulos varsin mielenkiintoista kuultavaa: Kris Letang saattaa olla kaiken keskiössä, mikäli pennsylvanialaisseura lähtee tekemään dramaattisia muutoksia.

– Yksi nimi, jonka olen nyt kuullut useampaan kertaan, on Kris Letang, Kypreos totesi Hockey Night in Canadan lähetyksessä.

Kris Letang ei korvaamaton

Vaikka Letang on eittämättä ollut Penguinsin ykköspuolustaja jo vuosien ajan, ei hän ole korvaamaton ja siitä esimerkkinä toimii viime vuonna ilman Letangia voitettu mestaruus.

Kris Letang olisi itse asiassa monellakin tapaa ratkaisu Penguinsin ongelmiin, mitä siis tulee mahdolliseen kauppaamiseen: hänen lähtönsä avaisi palkkakaton alle tilaa 7,25 miljoonan dollarin verran ja vaihtokaupassa palautus olisi suuri, vaikka kanadalaispuolustaja onkin kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista.

Samaisessa lähetyksessä esiintynyt toimittaja Elliotte Friedman puolestaan totesi, että Penguins haluaisi vastineena Letangista mitä todennäköisimmin kaksi hyökkääjää.

Mikäli haluat lukea lisää aiheesta, onnistuu se TÄMÄN LINKIN kautta, minkä takana on muun muassa Rutherfordin kommentteja seuran tilanteesta.

30-vuotiaan Letangin uratilastoihin pääset puolestaan tutustumaan täältä.