Puhtaita napakymppejä – Liigan viisi onnistuneinta hankintaa

Joukkueen rakentamisesta vastaavat johtajat voivat taputella itseään selkään ainakin Oulussa ja Kouvolassa. Listasimme kauden viisi onnistuneinta hankintaa.

1. Matthew Caito, KooKoo

Liigan suurimman yllättäjäjoukkueen kenties tärkein yksittäinen pelaaja oli Matthew Caito. Takalinjojen suvereeni johtaja voitti koko sarjan puolustajien pistepörssin pisteillä 8+35=43. KooKoossa ylivoimaisesti eniten peliaikaa saanut yhdysvaltalaispuolustaja oli myös joukkueensa plus-miinus-tilaston selkeä kärkinimi. Ennen KooKooseen saapumistaan Caito ei ollut ehtinyt niittää merkittäviä urotekoja, joten voi olettaa hänen pelanneen tasoonsa nähden huokealla sopimuksella. Ensi kaudeksi Caiton on huhuttu siirtyvän länsinaapuriin Leksandin riveihin.

2. Juho Lammikko, Kärpät

Runkosarjan voittaneen Oulun Kärppien pelillinen dynamo numero yksi oli tällä kaudella Juho Lammikko. Florida Panthersista Liigaan palanneesta sentteristä odotettiin ennen kaikkea hyvää kahden suunnan pelaajaa. Sellaisen Kärpät myös sai, mutta sen lisäksi Lammikko onnistui hyökkäyspäässä yli odotusten. Viime kevään maailmanmestari raatoi keskiarvollisesti reilut 20 minuuttia illassa Kärppien ykkösvitjassa ja summasi loistopisteet 22+29=51. Lammikon seuraavan kauden osoitteesta ei ole vielä tietoa.

3. Teemu Turunen, HIFK

Viime kauden pistepörssin kolmonen Teemu Turunen pakkasi Hämeenlinnassa voitetun mestaruuden jälkeen tavaransa ja suuntasi Helsingin kirkkaisiin valoihin, vaikka ottajia olisi varmasti ollut ulkomaillakin. Liukasliikkeinen laituri jatkoi jopa vielä tehokkaammin tällä kaudella. Turusen kautta varjosti paha loukkaantuminen kesken kauden, joka saattoi tiputtaa hänet tämänkin listan kärkisijalta pois. Siitäkin huolimatta Turunen ehti 43 ottelussa takoa tauluun huippupisteet 20+31=51. Ensi kaudeksi Turusta on huhuissa viety Sveitsin liigassa pelaavan Davosin riveihin.

Teemu Turunen jatkoi siitä, mihin viime kaudella HPK:ssa jäi.

4. Jesse Puljujärvi, Kärpät

Hillittömillä odotuksilla Kärppiin palannut Jesse Puljujärvi kesti paineet ja pelasi nappikauden. Hän muodosti Lammikon ja Mika Pyörälän kanssa Liigan pelätyimmän hyökkäysvitjan. Lopullinen pistesaldo päätyi muotoon 24+29=53 ja tehotilastokin oli komeat 30 astetta plussalla. Ensi kaudeksi tavoite lienee uudella nousulla NHL:ssä. Jää nähtäväksi, miten pattitilanne Puljujärven pelaajaoikeudet omistavan Edmonton Oilersin kanssa kehittyy kesän aikana.

5. Elmeri Eronen, HPK

Listan varmasti yllättävin nimi. Elmeri Erosen hankintaa ei varmasti pidetty yhtä merkittävänä, kuin mitä se lopulta hallitsevalle Suomen mestarille oli. Eronen pelasi ennen Hämeenlinnaan siirtymistään monta kautta Turun Palloseuran riveissä, jossa hän tuli tutuksi varmasta oman pään pelaamisestaan. Kerhossa Eronen otti seuraavan askeleen urallaan ylöspäin ja löysi etenkin tehopisteiden tekemiseen uutta pontta. Puolustajien maalipörssin toista sijaa voi pitää kaikesta huolimatta pienoisena yllätyksenä, kuten koko pistesaldoa 9+23=32. Jo Turussa Erosen odotettiin nousevan Leijonien EHT-rinkiin mukaan. Tällä kaudella se myös vihdoin tapahtui. Erosella on sopimus HPK:n kanssa myös ensi kaudesta. Sen voi olettaa olevan hinta-laatu-suhteeltaan Kerholle erinomainen.

Kaksi kovaa hankintaa – Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi olivat Kärppien tehomiehet

Mikäli video ”Puljun” kauden huippuhetkistä ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Mikäli video Lammikon maalista ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Miten meni noin omasta mielestä? Liigan viisi pahinta floppia