Puljujärvi kerää kritiikkiä – ”Pelaaja sekä joukkue ovat epäonnistuneet”

Jesse Puljujärveä kohtaan on NHL:ssä rutkasti kiinnostusta, kertoo Oilersin GM.
Jesse Puljujärveä kohtaan on NHL:ssä rutkasti kiinnostusta, kertoo Oilersin GM.

Jesse Puljujärvi kerää kritiikkiä kanadalaismedia Sportsnetin kirjoituksessa, jossa pohdittiin Oilersin nuorukaisten tulevaisuutta.

Jokainenhan sen tietää; Jesse Puljujärven ensimmäiset vuodet NHL:ssä ovat olleet aika ajoin hyvinkin haastavia, eikä nuorukainen ole vieläkään valloittanut heikosta Edmonton Oilersin hyökkäyksestä vakituista pelipaikkaa.

Nyt Sportsnetin arvostettu kiekkotoimittaja Mark Spector on arvioinut Oilersin alkukautta tiettyjen pelaajien osalta. Näistä kaksi olivat Zack Kassian sekä Evan Bouchard, joiden lisäksi myös itse Puljujärvi on Edmontonissa ja muutoinkin NHL-piireissä kuuma puheenaihe.

Spector näkee, että Puljujärvi ei ole tällä hetkellä pelaaja, joka pystyisi auttamaan Oilersia voittamaan otteluita. Siksi Edmontonissa mietitäänkin kuumeisesti, olisiko AHL tällä hetkellä oikea paikka Puljujärven kehityksen kannalta. Oilers on voittanut edelliset kolme otteluaan, eikä ”Pulju” ole ollut yhdessäkään näistä pelaavassa kokoonpanossa.

– Oilersin sisällä keskustellaan nyt, että koska joukkue on voittanut kolme ottelua putkeen Puljujärven istuessa katsomossa terveenä, olisiko nyt aika heittää 20-vuotias laituri farmiin. Oilers on tällä hetkellä vedenjakajalla nelosvarauksensa suhteen, sillä heillä ei ole varaa hukata kokoonpanopaikkaa pelaajaan, joka ei pysty tällä hetkellä auttamaan joukkuetta, Spector kirjoitti.

Spectorin mukaan Puljujärven suurin ongelma on ollut siinä, että hän ei ole pystynyt sopeutumaan NHL:n vaatimaan tasoon tarpeeksi nopeasti. Spector myös lainasi suomalaistoimittaja Tommi Seppälää, jonka mukaan Puljujärven pitää olla parempi kiekottomana, oppia käyttämään kokoaan sekä opetella pelaamaan luotettavaa ja ammattimaista jääkiekkoa.

– Puljujärven tottuminen NHL:n peliin on ollut hidasta ja tällä hetkellä oikea paikka vaikuttaisi olevan AHL:n Bakersfield. Reilun kahden kauden jälkeen se tarkoittaisi kuitenkin sitä, että sekä pelaaja että joukkue ovat epäonnistuneet. Erityisesti sen suhteen, että samassa draft-tilaisuudessa olisi ollut mahdollista varata Matthew Tkachuk, Mikhail Sergachev sekä Charlie McAvoy.

Puljujärvi on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua, joissa hän on kerännyt tililleen vain yhden maalin. Suomalaislaiturin tehotilasto on myöskin pahasti pakkasella, yhteensä -4.

Myös se on kuitenkin sanottava, että moni kokee Puljujärven kohtelun Oilersissa epäreiluksi. Päävalmentaja Todd McLellan ei ole nimittäin antanut suomalaiselle kovinkaan paljoa vastuuta, joten näytönpaikat ovat jääneet hyvin laihoiksi.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Mark Borowiecki uuteen pelikieltoon – faneilta täystyrmäys