Klassikkovideo: Puolustaja nappaa kiekon käteen ja heittää sen oman maalin yläpesään

Klassikkovideossa palataan vuoteen 2000 ja hetkeen, kun St. Louis Bluesin puolustaja Marc Bergevin teki yhden taalajäiden erikoisimmista omista maaleista.

Joulukuun 7. päivä vuonna 2000 ottelussa St. Louis Bluesin ja San Jose Sharksin välillä koettiin outo hetki, joka on jäänyt jääkiekkoniilojen mielen syövereihin.

Sharksin laituri kelasi vasemmasta laidasta sisään Bluesin hyökkäysalueelle. Hän heitti laidan tuntumasta korkean kiekon maalille. Bluesin puolustaja Marc Bergevin katkaisi syötön kädellään.

Tämän jälkeen Bergevinille kävi todellinen aivopieru, sillä hän kiskaisi kädessään olleen kiekon oman maalin yläpesään ohi tshekkiveskari Roman Turekin. Pelaajat jäivät ihmettelemään hetkeksi aikaa, mihin kiekko oikein katosi, kunnes hetken päästä totuus valkeni.

Maalia mentiin kelailemaan vielä videolta, mutta tuomareiden päätös oli selvä: maali hyväksytään.

Bergevin pelasi pitkällä pelaajaurallaan kaikkiaan 1191 ottelua NHL:ssä. Hänet muistetaan ennen kaikkea oman pään luutana, josta kertovat myös hänen kokonaispisteet 36+145=181. Pelaajauransa jälkeen hän on jatkanut töitä jääkiekon parissa. Hän on toiminut perinteikkään Montreal Canadiensin GM:nä vuodesta kaudesta 2012-2013 alkaen.

Puolustaja Marc Bergevin heiluttaa omaa maaliverkkoa tavalla, joka hakee vertaistaan

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Mestis-veskari tekee oman maalin vanhanaikaisella