Rangersin ruotsalaisfloppi palaa takaisin kotimaahansa

Rangersin ruotsalaisfloppi
Keväällä 2017 ruotsin mestaruutta Jönköpingissä juhlinut Lias Andersson palaa HV-71:n riveihin. (Kuva: HV-71, Twitter)

New York Rangersin ruotsalaisfloppi Lias Andersson palaa loppukaudeksi HV-71:n riveihin, jossa hän pelasi jo vuodet 2014-2017.

Kun New York Rangers huusi kesän 2017 varaustilaisuuden seitsemännellä vuorolla Lias Anderssonin nimen, odotti se saavansa työteliään ja äärimmäisen taitavan hyökkääjän, joka nousee tulevaisuudessa joukkueen kärkikenttiin.

Kesken kauden 2017-2018 Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Andersson on kuitenkin flopannut pahemman kerran. AHL:ssä hän on pelannut Hartford Wolf Packin riveissä 74 ottelua tehoin 15+24=39 ja NHL:ssä hän on kerännyt 66 ottelussa vaatimattomat yhdeksän tehopistettä (3+6).

Kuluvalla kaudella hän ehti pelata Rangersin paidassa 17 ottelua tehoin 0+1, ennen kuin hän alkoi vaatia siirtoa muualle. Tuon jälkeen Rangersin organisaatiosta ei ole löytynyt enää paikkaa Anderssonille, ja nyt pattitilanteeseen on löytynyt ratkaisu.

HV-71 on Anderssonille uusvanha seura, sillä hän ehti pelata jönköpingläisseuran riveissä jo kaksi kautta SHL:ää ennen siirtoaan rapakon taakse. Kaudella 2016-2017 hän pääsi juhlimaan myös ruotsin mestaruutta joukkueen riveissä.

– Olen kiitollinen siitä, että asia saatiin ratkaistua hyvällä tavalla. Odotan jo innolla, että pääsen pukemaan HV-paidan jälleen päälleni. Minulla on paljon hyviä muistoja ajastani HV-71;ssä ja teen kaikkeni sen eteen, että joukkue menestyisi tällä kaudella, Andersson hehkutti seuran kotisivuilla.

HV on tällä hetkellä SHL:n sarjataulukon sijalla kahdeksan. Ottelun tai kaksi vähemmän muihin joukkueisiin nähden pelanneella HV:lla on matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan ainoastaan viisi pistettä, joten Anderssonin hankinta tulee varsin hyvään saumaan.

HV:ssa pelaa myös suomalaishyökkääjä Juuso Ikonen. Vaisusti pelannut ja ja 35 ottelussa ainoastaan tehot 4+3 iskenyt Ikonen on kuitenkin viime aikoina pyörinyt siirtohuhuissa, joissa häntä on viety muun muassa Brynäsiin sekä Luulajaan.

Rangersin ruotsalaisfloppi Lias Andersson palaa kotiin

Jos upotettu twiitti ei jostain syystä näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – –

Katso myös: Video: Zdeno Charan ennätys murskaksi – AHL:ssä nähtiin kaikkien aikojen lämäri!

Katso myös: Video: Harri Pesonen veivasi upean rankkarimaalin Sveitsissä

Lue myös: Lukko liitää huikeassa putkessa – JYP lähellä surkeaa seuraennätystä

Lue myös: Kaapo Kähkösen huikea ilta: nollapeli ja seuraennätys!