Rantasen ja Laineen jatkosopimukset pahassa sillassa – palkat jäämässä pieneksi?

Patrik Laineen ja Mikko Rantasen tilanteen NHL:n markkinoilla mutkistuivat.
Patrik Laineen ja Mikko Rantasen tilanteen NHL:n markkinoilla mutkistuivat. Kuva: Getty Images

Rantasen ja Laineen jatkosopimukset tahtovat olla pahassa sillassa, jos erästä nimettömänä pysyvää NHL-joukkueen pomoa on uskominen. 

Ensi kesä tulee olemaan NHL:ssä moniltakin osin mielenkiintoinen. Erityisesti suomalaisten nuorukaisten osalta, joiden sopimukset ovat katkolla.

Tähän joukkoon kuuluvat myös Mikko Rantanen ja Patrik Laine, joille on povattu hurjia jatkopahveja. Joidenkin arvioiden mukaan molempien tulevat vuosipalkat tulevat huitelemaan 10 miljoonan dollarin huitteilla.

Tämä saattaa pitää jatkossakin paikkansa, mutta tässä vaiheessa kummankaan on turha haaveilla pidemmästä jatkopahvista. Nimettömänä pysyvä NHL-pomo nimittäin kertoo sekä Winnipeg Jetsin että Colorado Avalanchen ”positiivista ongelmista”, sillä molempien suurimmat tähdet ovat alipalkattuja.

Lue myös: Mikko Koivun kausi ohi – edessä operaatio ja pitkä huili

– Rantasen ja Laineen jatkot tulevat olemaan mielenkiintoisia, koska molempien joukkueiden parhaat pelaajat ovat alipalkattuja. Coloradossa MacKinnon tienaa kuusi miljoonaa ja aiot antaa Rantaselle kymmenen? Ei tule kuuloonkaan, että tämä onnistuu, sillä se pilaa pukuhuoneen ilmapiirin, nimettömän pysyvä NHL-johtaja kertoi The Athleticin mukaan.

– Scheifelen palkka on vastaavasti 6,1 miljoonaa ja aiot antaa Laineelle 10 miljoonaa? Kaiken lisäksi Scheifele on se pelaaja, joka kannattelee joukkuetta. Nämä joukkueet tulevat tekemään lyhyemmät sopimukset, jotta numerot pysyvät tarpeeksi ylhäällä. Lisäksi tähtipelaajille ei tarvitse kertoa, että heidän palkkansa on ylitetty.

Laitataklauksen Instagramista löydät parhaat kiekkovideot ja kuvat!