Rasmus Ristolainen vaihtokaupataan? ”Hän saattaa olla vapaana”

Rasmus Ristolainen syyllistyi törkeään ylinopeuteen ja sai tästä jättimäiset sakot.
Rasmus Ristolainen syyllistyi törkeään ylinopeuteen ja sai tästä jättimäiset sakot.

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen saattaa olla vapaana, mitä tulee vaihtokauppaan. Näin uumoilee ainakin Edmonton Journalin Jim Matheson.

Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen varattiin Buffalo Sabresin riveihin kesällä 2013. Hänen varausnumeronsa oli tilaisuuden kolmanneksi paras, mitä tulee puolustajiin, ja kaiken kaikkiaan koko tilaisuuden kahdeksas.

Ennen Ristolaista puolustajista varattiin ainoastaan Seth Jones, joka huudettiin lavalle Nashville Predatorsin toimesta sekä Edmonton Oilersin Darnell Nurse. Näistä kahdesta eritoten Jones on kasvanut tähtipuolustajan mittoihin, mutta Nursella on ollu hiukan hankalampaa. Hän ei missään nimessä ole ollut huono, mutta ei myöskään samaa tasoa kuin Jones tai Ristolainen.

Tästä johtuen edmontonilaismediassa on uumoiltu aiemmin, että olisiko Oilersin sittenkin pitänyt valita Ristolainen Nursen sijaan.

No, tilanne on nyt se, että näistä kahdesta saattaa hyvinkin tulla ensi kesän aikana joukkuekavereita. Edmonton Journalin Jim Matheson nimittäin spekuloi tilanteella omalla Twitter-tilillään. Ja vaikka huhupuheet juuri Oilersiin saattavat olla puhdasta huhuilua, kertoi Matheson myös sen, että hän ”on kuullut, että Ristolainen saattaisi olla vaihtokaupan suhteen vapaalla jalalla”.

MUISTA MYÖS:
SUPERTARJOUS: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

Tämä johtuu siitä, että Sabres sai haltuunsa ensi kesän ykkösvarauksen, jonka se tulee käyttämään superlupaavaan puolustajaan, Rasmus Dahliniin. Hänen myötä Sabres saa samalla uuden ykköspuolustajan, joten se voisi hyvinkin laittaa suomalaispuolustaja Ristolaisen lihoiksi ja panostaa tulevaisuuteen.

Matheson ehdottaakin, että Edmonton Oilers, joka siis tarvitsee kipeästi selkeää ykköspuolustajaa, tarjoisi Ristolaisesta 10. varausvuoron ensi kesän draftiin.

Toinen vaihtoehto, jonka Matheson esittää, on se, että Sabres kauppaisi Ristolaisen Toronto Maple Leafsiin, mistä se saisi vastineeksi hyökkääjä William Nylanderin. Täten Sabres omaisi molemmat Nylanderin veljeksen, sillä seuran riveissä kiekkoilee jo valmiiksi lupaava Alexander Nylander.

https://twitter.com/NHLbyMatty/status/990427322468614144

https://twitter.com/NHLbyMatty/status/990452724754927616

Suosittelemme myös:
Penguins voi huokaista helpotuksesta – Tom Wilson sai pelikieltoa