Kommentti: Rasmus Ristolaista ei saa kaupata, vaikka kiinnostusta löytyy

Ristolainen

Puolustaja Rasmus Ristolaista ei saa kaupata, vaikka häntä kohtaan riittääkin valtavasti mielenkiintoa. Ristolainen on kuitenkin liian iso osa joukkuetta.

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen on yhdistetty viime aikoina milloin mihinkin siirtohuhuun. Tähän on olemassa tasan yksi syy; Rasmus Dahlin. Sabresilla on nimittäin hallussaan kesän ykkösvaraus, jonka se tulee käyttämään lähes satavarmasti huippulupaavaan ja kohtalaisen valmiiseen Dahliniin.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Buffalossa on tämän jälkeen uusi kultapoika ja ykköspuolustaja. Jälkimmäistä on viime vuosina kantanut harteillaan juuri Ristolainen, jolla on kuitenkin tulevina vuosina edessään arvonalennus. Dahlin nimittäin ei tule olemaan epäonnistunut varaus, sillä nuorukainen on ehtinyt jo loistamaan kivenkovassa SHL:ssä.

Koska Ristolainen tulee tippumaan arvoasteikossa alaspäin, ovat muut seurat tiedustelleet hänen saatavuuttaan. Myös moni sivusto on huhuillut hänen jättävän Sabresin kenties jo tulevan kesän aikana. Esimerkiksi arvostettu The Athletic listasi hänet juuri kesän 9. suurimmaksi vonkaleeksi treidien suhteen.

Rasmus Ristolaista ei saa kaupata

Pidit ajatuksesta tai et, on Ristolainen todistanut olevansa NHL-tason tähtipelaaja. Esimerkiksi viime kaudella hän pelasi Sabresin takalinjoilla keskiarvolta 26:30 minuuttia per ottelua, ja teki siinä samalla kuusi maalia ja yhteensä 41 tehopistettä. Syy komeisiin tilastoihin ei ole siinä, että Sabresin puolustus on ollut viime vuosina surkea, vaan siinä, että Ristolainen on todella erinomainen pelaaja.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Suomalaispuolustaja on hyvä sekä hyökkäys- että omassa päässä. Hän on erinomainen tasaviisikoin, kuten myös ylivoimalla. Ristolaisen pelinlukutaito ja laukaus ovat loistavaa tasoa, hän on pysynyt ainakin tähän saakka hyvin mukana yhä vain nopeutuneessa NHL:ssä, minkä lisäksi hän on vahva ja isokokoinen rightin puolustaja.

Ei ole myöskään sattumaa, että sekä Ted NolanDan Bylsma sekä Phil Housley ovat kaikki antaneet suomalaiselle paljon vastuuta. Housley on vielä kaiken lisäksi NHL:n yksi tunnetuimpia puolustajalegendoja, joten hänen visionsa puolustajien pelaamisesta on ainakin teoriassa vahva.

Lisäksi Ristolainen on vasta 23-vuotias ja hänen sopimuksensa on edullinen. Suomalaisen nykyinen pahvi tulee päätökseensä vasta kauden 2021-22 päätteeksi ja sen cap hit on 5,4 miljoonaa dollaria.

Sabresin akilleen kantapää joukkueen uudessa tulemisessa on löytynyt tähän mennessä puolustuspäästä. Nyt tähän on tulossa helpotusta juuri Dahlinin muodossa, mikä keventää samalla Ristolaisen taakkaa. Kysymys siis kuuluukin, että miksi ihmeessä Sabres luopuisi loistavasta puolustajasta vain siksi, että se saa vihdoin kauan hakemansa toisen vahvan puolustajan Ristolaisen rinnalle?

Tilanteessa ei olisi järkeä edes siinä vaiheessa, vaikka Sabres saisi Ristolaisesta vastaavan tason puolustajan tilalle. Suomalainen on kuitenkin kokoonpanoon sopiva tähtistatuksen omaava puolustaja, joka on vasta 23-vuotias. Kehityskäyrä näyttää siis yhä edelleen ylöspäin, minkä lisäksi Dahlin pelaa ensimmäiset kolme kauttaan tulokassopimuksen turvin. Jos ja kun Dahlin saa tämän jälkeen hintavan ja pitkän jatkosopimuksen, voidaan Ristolaisen kauppaamista katsella uudemman kerran.

Suosittelemme myös:
Torontolla hakusessa sentteri – Mikael Granlundista ratkaisu ongelmiin?

Ristolaisen uratilastoihin pääset tästä.