Rene Fasel syyttää KOK:ta NHL:n poissaolosta olympialaisista – ”Ehkä heitä ei kiinnosta?”

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel kertoi, että MM-kisoissa siirrytään pieneen kaukaloon.
Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel kertoi, että MM-kisoissa siirrytään pieneen kaukaloon.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel ei antanut Kansainväliselle Olympiakomitealle (KOK) puhtaita papereita NHL:n poissaolon suhteen.

Kuten kaikki tietävät, NHL-pelaajia ei tämän vuoden olympialaisissa nähdä. Sille asialle ei ole enää tehtävissä mitään, mutta mikäli Rene Fasel saa päättää jatkosta, NHL on jälleen mukana vuonna 2022.

– Se, että saamme parhaat pelaajat paikalle olympialaisiin, Pekingiin, on minun tehtäväni. Minun on saatava se tapahtumaan, Fasel paalutti The Globe and Mailin haastattelussa.

– Ongelmana ovat dollarit, mutta minun on keksittävä ratkaisu. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Minun täytyy tehdä se jääkiekkofaneille ja pelillemme – meidän täytyy tehdä se. Meidän on löydettävä jostain rahat siihen.

Samalla Fasel ohjasi yhteistä pulkan narua myös NHL-pelaajien suuntaan. NHL:n nykyinen työehtosopimus ulottuu vuoteen 2022 saakka, mutta se sisältää purkuoption vuodelle 2020. Siinä vaiheessa sekä liigalla itsellään että pelaajilla on mahdollisuus irtautua nykyisestä sopimuksesta, mikä siis tarkoittaisi työsulkua.

Luonnollisesti kaikki haluavat välttää uuden työsulun ja Fasel toivookin, että pelaajat vaativat sopimuksen jatkamiselle vuoteen 2022 saakka, tai kenties pidemmälle, osallistumisoikeutta olympialaisiin.

– Se vastaus on siellä, niissä neuvotteluissa. Loppujen lopuksi kyse on nimittäin pelaajien ja liigan välisistä neuvotteluista ja ne neuvottelut määrittävät vuoden 2022 olympialaisten kohtalon.

– Ratkaisun avaimet ovat pelaajien käsissä. Mitä me voimme tehdä ilman pelaajia? Jos he siis haluavat olympialaisiin, heidän on sanottava se ääneen.

Rene Fasel: ”Voitteko kuvitella, millainen operaatio se on NHL:lle?”

NHL:lle ongelmana olympialaisten suhteen on ollut raha, kuten Fasel painotti. Kyse on vakuutus- ja matkustuskustannuksista, jotka Faselin arvion mukaan ovat noin 15 miljoonaa dollaria, sekä niiden päälle olympiatauon aiheuttamista tulonmenetyksistä NHL:lle.

67-vuotias sveitsiläinen vaatiikin KOK:lta parempaa ymmärrystä ja osoittaa syyttävää sormeaan NHL:n poissaolon suhteen sille suunnalle.

– Euroopassa operoivien liigojen on vetäydyttävä tauolle – Ruotsin liigan, Suomen liigan, Sveitsin liigan ja Venäjän liigan. Liigan sulkeminen ei ole mikään yksinkertainen juttu.

– Voitteko siis kuvitella, millainen operaatio se on NHL:lle? Ehkä jotkut ihmiset KOK:ssa eivät ymmärrä, mitä liigan sulkeminen vaatii ja etenkin NHL:n. Ehkä he eivät välitä?

Muut maajoukkueisiin liittyvät uutisemme löydät TÄÄLTÄ.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton sivuille pääset puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.