Ylihuomenna se sitten alkaa, nimittäin olympialätkä! Riikka Välilä tekee komeaa historiaa

Naisleijonat nappasi EHT:lla voiton Ruotsista.
Naisleijonat nappasi EHT:lla voiton Ruotsista.

Suomen Naisleijonat aloittaa kisaurakkansa ylihuomenna, kun joukkue kohtaa avausottelussaan Yhdysvallat. Riikka Välilä tekee ottelussa samalla historiaa.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen olympiaurakka starttaa ylihuomenna kovalla ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Kyseinen kamppailu starttaa Suomen aikaa klo 09:40.

Yhdysvallat on ollut naisten jääkiekossa viime vuosien aikana lähes dominantti joukkue. Se on voittanut edellisistä kymmenestä MM-kisoista kahdeksan kultaa, joista neljä on tullut putkeen. Olympialaisissa tahti ei ole ollut yhtä kovaa, sillä se on ollut hopealla vuosina 2014 sekä 2010.

Nyt sillä onkin loistava mahdollisuus kirkastaa mitali kultaiseksi, mutta Suomella on tähän sana sanottavanaan. Naisleijonat oli nimittäin viime vuoden MM-kisoissa pronssilla, joten sillä on kaikki valmiudet haastaa USA:n kova ryhmä heti avausottelussa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Suomen riveissä nähdään myös kokenut Riikka Välilä, joka on ennättänyt jo 44 vuoden ikään. Välilästä tuleekin ylihuomenna, sikäli mikäli hän on joukkueen pelaavassa kokoonpanossa, Suomen kaikkien aikojen vanhin naistalviolympiaurheilija. Tai käytännössä hän saavutti merkkipaalun jo sillä, kun hänet valittiin joukkueeseen.

Välilä pelaa seuratasolla ruotsalaisen HV71:n riveissä, ja hän on seuran kapteeni. Kokenut veteraani on pelannut tällä kaudella 31 ottelua, joissa hän on iskenyt 12 maalia ja yhteensä komeat 40 tehopistettä.

Maajoukkuetasolla Välilällä on uskomattomat 210 ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 127+153. Olympialaisista hänellä on taasen 17 kamppailun kokemus, joissa hän on iskenyt kahdeksan maalia ja kaiken kaikkiaan 20 pistettä.

Naisten jääkiekkoturnaus alkaa jo huomenna kahdella ottelulla. Aikatauluun pääset käsiksi TÄSTÄ.

Suosittelemme myös:
Naisleijonat niin ikään julki – Riikka Välilästä kaikkien aikojen vanhin naistalviolympiaurheilija