Ronalds Kenins MM-kisojen nopein – Kapanen ja Heiskanen Top 10:ssä!

Ronalds Kenins MM-kisojen nopein - taakse jäi esimerkiksi muuan Connor McDavid.
Ronalds Kenins MM-kisojen nopein - taakse jäi esimerkiksi muuan Connor McDavid. Kuva: Getty Images

Ronalds Kenins MM-kisojen nopein – kyseessä on melkoisen yllättävä tulos turnauksessa, jossa oli mukana muuan Connor McDavid.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) on julkaissut Twitter-tilillään Tanskassa pelattujen MM-kisojen kymmenen nopeinta pelaajaa. Pelaajien nopeutta mitattiin puhtaasti km/h-periaatteella, joita mitattiin turnauksen aikana pelaajien ottamista spurteista.

Turnauksen kovimmat vauhdit tarjoili Latvian hyökkääjä Ronalds Kenins, jonka huippunopeudeksi mitattiin 41,32 kilometriä tunnissa.

Kanadan Connor McDavid, jota monet pitävät yleisesti ottaen maailman nopeimpana jääkiekkoilijana, jäi vasta kahdeksannelle sijalle. Hänen nopeudekseen mitattiin parhaimmillaan 38,91 kilometriä tunnissa; NHL:ssä hänen huippunopeudekseen on kirjattu parhaimmillaan 40,9 km/h.

Kansainvälisessä kaukalossa, joka on NHL-kaukaloa suurempi, hänen vauhtinsa voisi olla vieläkin kovempi, sillä NHL:ssä hänellä on loppunut – siis peleissä – matka kesken.

Kymmenen nopeimman pelaajan joukkoon mahtui myös kaksi suomalaista: Kasperi Kapanen sijoittui yhdeksännelle sijalle (38,75 km/h) ja Miro Heiskanen oli puolestaan kymmenes (38,63 km/h). Heiskasen saavutusta voidaan pitää melkoisena, sillä hän on pelipaikaltaan puolustaja – kymmenen nopeimman pelaajan joukkoon ei mahtunut muita puolustajia.

Ronalds Kenins MM-kisojen nopein – tässä Top 10:

1. Ronalds Kenins (41,32 km/h)
2. Leon Draisaitl (39,94 km/h)
3. Frederik Tiffels (39,61 km/h)
4. Marek Hovorka (39,58 km/h)
5. Patrick Kane (39,26 km/h)
6. Adrian Kempe (39,16 km/h)
7. Tristan Scherwey (38,99 km/h)
8. Connor McDavid (38,91 km/h)
9. Kasperi Kapanen (38,75 km/h)
10. Miro Heiskanen (38,63 km/h)

Tanskassa pelattujen kisojen tilastot löydät täältä.

Suosittelemme myös:
Analyysi: Steven Stamkosilla karmaiseva Game 7 -tilasto – ei pisteen pistettä!