Roope Hintzin NHL-debyytti vietiin tylyllä tavalla – oli vielä lämmöillä mukana

Roope Hintzin NHL-debyytti antaa edelleen odottaa itseään.
Roope Hintzin NHL-debyytti antaa edelleen odottaa itseään. Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintzin unelma NHL-debyytistä jäi lähestulkoon kirjaimellisesti vain muutamien metrien päähän.

21-vuotiaan Roope Hintzin oli määrä tehdä NHL-debyytti viime yönä, kun hänet kutsuttiin eilispäivän aikana pikahälytyksellä NHL:ään ja Dallas Starsin vahvuuteen.

Starsilla oli loukkaantumishuolia, kun hyökkääjistä Martin Hanzal ja Radek Faksa olivat loukkaantumisten vuoksi lasaretin puolella. Heidän lisäkseen myös joku kolmas pelaaja oli kysymysmerkki ottelun alla ja tästä syystä Hintz kutsuttiin ylös.

Kuka sitten ikinä olikaan tämä kolmas loukkaantuneena ottelun alla ollut pelaaja, hän oli kuitenkin pelikunnossa ottelun käynnistyessä. Niinpä Hintzin kohtalo odotetun NHL-debyytin osalta oli karu: hän oli mukana ottelun alkulämmöissä, mutta hänet passitettiin välittömästi niiden jälkeen takaisin AHL:ään.

Kuluvalla kaudella 55 AHL-ottelua pelannut Hintz pelaa vasta ensimmäistä vuottaan Pohjois-Amerikassa ja hänellä on vuoteen 2020 saakka ulottuva tulokassopimus. Toisin sanoen uusia mahdollisuuksia tulee vielä, vaikka pettymys onkin varmasti kova tässä vaiheessa, ja ennemmin tai hieman myöhemmin tehot 15+12=27 Texas Starsille iskenyt suomalainen tullaan näkemään tositoimissa myös NHL:ssä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Stars sai ottelussa lisää loukkaantumismurheita, kun urallaan ennenkin loukkaantumisongelmista kärsinyt ykkösvahti Ben Bishop loukkaantui. Hän jätti ottelun kesken ensimmäisellä erätauolla ja tilalle luisteli Starsin 1-0-johdossa Kari Lehtonen. Lopulta Stars nöyrtyi ottelussa 2-3-jatkoaikatappioon Ottawa Senatorsille ja Lehtonen torjui ottelussa 18 laukauksesta 15.

Bishopin tilanteesta ei ole tällä hetkellä muuta tietoa kuin se, että kyseessä on alavartalovamma ja hän tulee olemaan sivussa ainakin kaksi seuraavaa peliä.

Starsin kokoonpanosta puuttui ottelussa myös suomalaispuolustaja Esa Lindell, joka oli sivussa sairastelun vuoksi, ja hänen kerrotaan olevan sivussa ainakin vielä seuraavasta ottelusta.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018