IS: Roope Talaja sai kiekon arkaan paikkaan – ”Toinen kives poistettiin”

Roope Talaja sai kiekon arkaan paikkaan hurjin seurauksin.
Roope Talaja sai kiekon arkaan paikkaan hurjin seurauksin.

Roope Talaja sai kiekon arkaan paikkaan keväällä 2011 sillä seuraksella, että toinen kives jouduttiin poistamaan lähes kokonaan, kertoo Ilta-Sanomat.

Urheilulehti teki perusteellisen henkilöjutun Vaasan Sportin taistelevasta Roope Talajasta. Jutussa kerrotaan Talajan uran kenties karmeimmasta tarinasta, joka sai alkunsa keväällä 2011.

Tuolloin Espoon Blues kaatoi Porin Ässät lukemin 3-0 ja eteni ensimmäisenä joukkueena ”säälipleijareista” Liigan välieriin. Talaja maksoi ottelussa kovan hinnan, kun hän blokkasi laukauksen kiekon tullessa suoraan hänen arkaan paikkaansa. Mies kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan.

Talaja kertoo, että sairaalassa miehen ”paikat” tarkastettiin muun muassa ultraäänitutkimuksella, mutta mitään normaalista poikkeavaa ei löytynyt. Hopeisen mitalin jälkeen Talaja päätti kuitenkin suunnata takaisin sairaalaan leikattavaksi.

Lue myös: KalPa hankki Jyri Junnilan Kärpistä – vielä lisää vahvistuksia luvassa?

– Loppukesästä ajattelin, ettei tämä ole ok. Menin leikkaukseen ja toinen kives poistettiin melkein kokonaan. Kun heräsin, sanottiin, etteivät kivut olleet ihme. Kives oli haljennut, Talaja kertoo Ilta-Sanomien mukaan.

Ihmisen anatomiasta perillä olevat saattavat olla tässä vaiheessa kauhuissaan, mutta ei hätää; Talaja on saanut tapauksen jälkeen kaksi lasta.

– Yhdelläkin pärjää. Minulle sanottiin jo silloin, ettei niiden asioiden suhteen ole hätää.

Laitataklauksen Instagramista löydät parhaat kiekkovideot ja kuvat!