Olympiakuume kasvaa – Ruotsi julkisti oman kokoonpanonsa Etelä-Koreaan

Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkue marssi uskomattomaan saavutukseen nuorten MM-kisoissa.
Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkue marssi uskomattomaan saavutukseen nuorten MM-kisoissa.

Ruotsin kiekkomaajoukkue, joka tunnetaan myös nimellä ”Tre Kronor”, on julkaissut oman kokoonpanonsa Pyeongchangin talviolympialaisiin.

Ruotsi lähtee haastamaan olympialaisten suurinta suosikkia, eli Venäjää, Etelä-Korean olympialaisissa vuosimallia 2018. Kiekkoturnaus Pyeongchangissa alkaa 14. helmikuuta.

Ruotsin maalivahdintontit menivät lopulta Jhonas EnrothilleViktor Fasthille sekä Magnus Hellbergille. Jokaisella kolmikosta löytyy kokemusta myös NHL-kaukaloista. Enroth sekä Hellberg pelaavat tällä hetkellä KHL:ssä, kun taasen Fasth torjuu kiekkoja SHL:n kärkiseura Växjö Lakersissa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ruotsin puolustuksen – ja oikeastaan koko joukkueen – ehdoton kruunujalokivi on vuonna 2000 syntynyt Rasmus Dahlin, joka on ihastuttanut kiekkokansaa tällä kaudella SHL:n Frölundassa. Dahlin on ensi kesän varaustilaisuuden ehdoton kärkinimi. Voit lukea ja katsoa nuorukaisen edesottamuksista lisää täältätäältä sekä täältä.

Sen sijaan toinen superlupaus, Elias Pettersson, ei mahtunut Ruotsin kiekkomaajoukkueeseen.

Ruotsin hyökkäys on kohtalaisen nimetön. Muutama valonpilkahdus kuitenkin löytyy, kuten muun muassa taitoniekka Linus Omark sekä johtajan ominaisuuksistaan tunnettu Joel Lundqvist. Myös Anton Landerilla on allaan joitakin erinomaisia kausia sekä AHL:stä että NHL:stä.

Voit katsoa Ruotsin kokoonpanon kokonaisuudessaan alta. Jos et saa kuvaa näkyviin, löydät sen myös tästä.

Olympialaiset tulevat olemaan tällä kertaa todellinen torso, sillä NHL ei päästänyt mukaan maailman parhaita kiekkoilijoita. Siksi joukkueiden kokoonpanot koostuvat lähes puhtaasti sekä Euroopassa että KHL:ssä pelaavista kiekkoilijoista.

Voit lukea olympialaisista lisää TÄSTÄ.