Ruotsi teki MM-kullallaan jättitappiot – takkiin tuli lähes 400 000 euroa!

Ruotsin MM-leiriryhmä on nyt julkaistu ja se on täynnä tähtiloistoa.
Ruotsin MM-leiriryhmä on nyt julkaistu ja se on täynnä tähtiloistoa. Kuva: Getty Images

Ruotsi teki MM-kullallaan jättitappiot, sillä takkiin tuli noin neljän miljoonaan kruunun edestä. Maan liitossa syytetäänkin IIHF:ää.

Ruotsalaislehti Idrottens Affärer kertoo sivuillaan, että Ruotsi teki MM-kullallaan jättitappiot. Maan kiekkoliitto jäi kisoista tappiolle, kullasta huolimatta, noin neljä miljoonaa kruunua, joka on hiukan vajaat 390 000 euroa.

Syyttävä sormi osoittaa IIHF:ää ja sen epäreilua rahanjakoperiaatetta. Kyseessä on vuonna 1981 kirjoitettu sopimus, joka koskee muun muassa sponsoreita sekä tv-oikeuksia. Nykyisellään systeemi on kuitenkin epäreilu, sillä maiden kiekkoliittojen kustannukset ovat kasvaneet.

Ruotsi nimittäin joutui pulittamaan 20 NHL-pelaajalle jopa 12 miljoonaa kruunua, joka on euroissa reilut 1,1 miljoonaa. Tämä sisälsi kultabonukset, hotellit, matkustukset sekä vakuutukset.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Tanskan MM-kisoja seurasi paikan päällä yli puoli miljoonaa kiekkofania sekä otteluita seurasi tv:n kautta useita miljoonia katsojia, joten voitaneen olla varmoja, että rahaa satoi sisään ovista ja ikkunoista.

– Olemme tietenkin pettyneitä, mutta tällainen IIHF:n malli on. Ruotsi ei voi yksinään tehdä toimenpiteitä, mutta asia on nostettu esiin Kööpenhaminassa äskettäin pidetyssä konferenssissa ja asiaa on luvattu tarkastella, Ruotsin kiekkoliiton johtaja Anders Larsson, kertoi Idrottens Affärerin haastattelussa.

Suosittelemme myös:
Yle: Suomalaisilla kärkilupauksilla haastattelut yli 25 seuran kanssa