SaiPa-legenda päättää uransa keväällä – ”Paljon hienoja muistoja”

SaiPa-legenda päättää uransa
SaiPa-legenda Ville Koho lopettaa uransa kuluvan kauden jälkeen.

SaiPa-legenda Ville Koho päättää komean pelaajauransa kuluvan kauden jälkeen. Koho debytoi SaiPan edustusjoukkueessa jo vuonna 2001.

37-vuotias keskushyökkääjä Ville Koho on edustanut uransa aikana ainoastaan SaiPaa. Imatralla syntynyt hyökkääjä on pelannut urallaan toistaiseksi 842 runkosarjaottelua Liigassa, joissa on syntynyt tehot 102+155=257. Koho toimi lappeenrantalaisten kapteenina 12 kauden ajan, ennen kuin luopui C-kirjaimesta viime kesänä. SaiPan nykyinen kapteeni on Elmeri Kaksonen.

Pelattujen otteluiden määrässä Koho on SaiPan historiassa täysin omassa kastissaan. Toiseksi eniten otteluita on SaiPan päävalmentajanakin toimineella Heikki Mälkiällä, joka pukeutui Sputnik-paitaan kaikkiaan 475 kertaa.

Myös koko Liigan tasolla Kohon tilastot ovat kovaa luettavaa, sillä hän on kaikkien aikojen ottelutilastossa sijalla 16. Kuluvan kauden aikana hän ohittanee vielä 845 ottelua pelanneen Martti Järventien, jonka lisäksi hänellä on mahdollisuus nousta tasoihin 859 ottelua pelanneen legendaarisen Pertti ”Pepe” Lehtosen kanssa.

– Pitkä on ollut matka. Paljon hienoja muistoja ja tapahtumia ollut matkan varrella, mutta ehkä niiden muisteloiden aika on sitten kauden jälkeen, vaatimattomana ja työteliäänä pelaaja tunnettu Koho kommentoi SaiPa TV:n haastattelussa.

Myös kolme miesten maaottelua kaudella 2013-2014 pelannut Koho kertoo, että päätös uran päättämisestä syntyi noin kuukausi sitten.

– Varmaan tuossa vuodenvaihteen tienoilla se oli selvää. Halusin tehdä sen (päätöksen) ajoissa, jotta pystyn sitten suunnittelemaan taas tulevaisuutta, Koho kertoo.

Liigan runkosarjan päätöskierroksella 14. maaliskuuta pelattava SaiPan ja Lahden Pelicansin välinen ottelu tulee olemaan Kohon juhlaottelu.

SaiPa-legenda Ville Koho lopettaa uransa tähän kauteen

Jos upotettu video ei jostain syystä näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – – 

Katso myös: Video: Joel Armia syötti kaksi maalia – Sami Vatasen pisteetön putki poikki

Katso myös: Video: Nuori lupaus tarjoili upean syötön – TPS murskasi Pelicansin