SaiPa lomauttaa urheilujohtoaan ja valmennustaan – myös pelaajien palkkoja leikataan

Lappeenrannan SaiPa joutui tekemään kovia päätöksiä taloushuolien vuoksi. Muun muassa päävalmentaja Tero Lehterä lomautettiin.

SaiPa tiedotti lauantaina päättyneistä yhteistoimintaneuvotteluista tänään sunnuntaisena isänpäivänä. Karujen taloushuolien kanssa painiva lappeenrantalaisseura joutui lomauttamaan koko urheilujohtonsa loppuvuoteen asti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päävalmentaja Tero Lehterän johtama valmennustiimi on lomautettuna loppuvuoden ajan. Päävalmentajana toimii tuon ajan SaiPan alle 20-vuotiaiden joukkueen nykyinen päävalmentaja Ville Hämäläinen.

”Valitettavasti pelkät palkanleikkaukset eivät tuottaneet riittävää säästöä, vaan jouduimme turvautumaan lomautuksiin. Haluamme pitää yhtiön hengissä ja samalla myös pyrimme säilyttämään uskottavuuden ja kilpailukyvyn, kiitos henkilökunnallemme ymmärryksestä”, toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi SaiPan tiedotteessa.

Neuvotteluiden tuloksena yhtään pelaajaa ei lomautettu, mutta pelaajien palkkoja leikataan loppuvuoden ajaksi.

”Olemme tyytyväisiä, että meidän ei tässä vaiheessa tarvinnut luopua pelaajista, vaan pääsimme sopuun marras-joulukuun palkkojen leikkauksesta. Yhtiössämme valtaosa menoista ovat palkkakuluja ja niissä pelaajat ovat merkittävässä osassa.”


KATSO MYÖS: Video: Silkka neroutta! Oscar Milton nostaa kiekon maalivahdin takaraivon kautta maaliin