Video: Lappeenrannan SaiPa hankki riveihinsä Ahti Oksasen

saipa

SaiPa ja hyökkääjä Ahti Oksanen ovat tehneet kauden 2017-2018 kattavan sopimuksen. Tämän lisäksi SaiPalla on optio lisäkaudesta.

Kirkkonummella kasvanut ja Espoossa junioriuransa pelannut 24-vuotias Oksanen tulee SaiPaan AHL:n Hartford Wolf Packista. Viime kausi meni kuitenkin pääosin ECHL:n Greenville Swamp Rabbitsissa lähes piste/peli keskiarvolla.

Oksasen pelaajatarina ei ole ihan tavanomainen. Ensimmäiset juniorivuotensa hän pelasi hyökkääjänä, mutta C-juniorina valmentaja teki hänestä puolustajan.

Valmentaja tuli kesken pelin kertomaan, että nyt koitat pakkina. Se meni niin hyvin, että olinkin sitten puolustaja koko junioriurani.

A-nuorissa Espoon Bluesissa Oksanen oli kaudella 2011-2012 sarjan kolmanneksi tehokkain puolustaja (14+25=39) ja hänet palkittiin Raimo Helminen -palkinnolla sarjan parhaasta teholukemasta (+42).

Oksanen lähti puolustajana myös Pohjois-Amerikan yliopistosarjaan. Hän pelasi Boston Universityn joukkueessa kaudet 2012-2016.

– Kahden kauden jälkeen BU:n (Boston University) valmentaja David Quinn ilmoitti, että hän siirtää minut hyökkääjäksi. Kaikki vahvuuteni tulevat kuulemma paremmin esiin hyökkääjänä. En ollut hirveän innoissani muutoksesta siinä iässä, mutta valmentaja oli päätöksensä tehnyt. Ensimmäisessä pelissä tein neljä maalia ja sen jälkeen ei ole tarvinnut katsoa taaksepäin. Valmentaja oli oikeassa.

Seuraavan kauden Oksanen pelasi vuoden 2015 NHL:n varaustilaisuudessa toisena varatun Jack Eichelin kanssa samassa ketjussa. Suomalainen oli 25:llä maalillaan joukkueensa toiseksi paras maalintekijä Eichelin jälkeen.

SaiPa-päävalmentaja Tero Lehterän mukaan Oksanen on nälkäinen ja kovan vaatimustason omaava nuori mies.

Järjestellään repun sisältöä hieman, laitetaan sinne vähän lisää sisältöä, ja lähetetään mies takaisin maailmalle. Saattaa tehdä maalin ensi kaudella! Lehterä vinkkaa pilke silmäkulmassaan.