SaiPa:lle ihmeellinen vahvistus illan otteluun – ”Jos tämä jätkä tekee maalin, silloin me olemme valmiit maksamaan”

SaiPa tiedotti tänään kahdesta ulkomaalaishankinnasta.
SaiPa tiedotti tänään kahdesta ulkomaalaishankinnasta.

Lappeenrannan SaiPa tekee tänään liigahistoriaa, kun se marssittaa kaukaloon historian ensimmäisen meksikolaispelaajan.

18-vuotias Meksikon passin omaava Kristian Afanasjev tekee debyyttinsä SaiPan nelosketjun laidalla. Afanasjev pelaa yhdessä Janne Kettusen ja Antton Mönkäreen kanssa.

Laitahyökkääjä Anafasjev on hyvän kokoinen hyökkääjä. Pituutta mieheltä löytyy 191-senttiä. Meksikon passin lisäksi takataskusta löytyy myös Venäjän kansalaisuus, mutta hän on syntynyt Meksikossa.

Tällä kaudella Afanasjev on pelannut SaiPan A-nuorissa seitsemän ottelua tehoin 1+4. Tänään hän kokee tulikasteensa liigajäillä, kun SaiPa kohtaa kotonaan aasan Sportin.

Liigajumbo SaiPa löi tällä viikolla lätkähanskat tiskiin kauppaamalla siirtorajan viime hetkillä pelaajistonsa parhaimmistoa kilpailijoiden riveihin.

Säästökuuri tarkoittaa, että lappeenrantalaiset täydentävät rivejään omista junioreista. Siten SaiPa esittelee tänään kotiyleisölleen Vaasan Sportia vastaan Liiga-historian ensimmäisen meksikolaisen pelaajan, Kristian Anafasjevin.

Vedonlyöntiyhtiö NordicBetissä uutinen 18-vuotiaasta täydennyspelaajasta otettiin vastaan epäuskoisena.

– Kaikki kunnia uudelle Liiga-pelaajalle, mutta onhan tämä jokakeväinen tyhjennysmyynti jo aika kulunut vitsi. Katsomoon tarvitaan turisteja, mutta nyt turisteja aletaan näköjään nostaa Lappeenrannassa jo pelaavaan kokoonpanoonkin, päivittelee iGaming-asiantuntija Juha Kvist.

– Pitäisiköhän Liiga laajentaa vaikka 27 joukkueen suljetuksi sarjaksi, niin saataisiin aina keväällä Suomen matkailulle tärkeät turistilukemat kasvamaan, Kvist virnistää.

NordicBet on tottunut tarjoamaan perusvedonlyöjälle eksoottisempia vetokohteita vaikkapa Suomessa jääkiekon kakkosdivisioonasta. Kupongille pääsee saman tien kohteeksi myös Anafasjev, joka tarjoutui loppuvuodesta SaiPan A-junioreihin. Maaleja on junnupeleissä syntynyt yksi.

– Jos tämä jätkä tekee tänään maalin, silloin me olemme valmiit maksamaan, Kvist hymähtää.

Meksikolais-venäläisen hyökkääjän kerroin maalintekoon on peräti 10. Maalista tai maalisyötöstä tarjolla on kerroin 3.50.

Vetokohteet SaiPa-Sportiin ja muihin Liiga-peleihin löytyvät täältä.