Sakari Salmisen uusi osoite selvillä – laituri siirtyy Ruotsiin

Sakari Salmisen ura tulee jatkumaan Ruotsin pääsarjassa.
Sakari Salmisen ura tulee jatkumaan Ruotsin pääsarjassa.

Ässät menetti riveistään todella kovan tekijän, sillä 31-vuotiaan tähtilaiturin Sakari Salmisen ura tulee jatkumaan Ruotsissa.

Kerroimme toissa päivänä, kuinka Sakari Salminen on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaan option. Vielä tässä vaiheessa Salmisen tuleva osoite oli vielä kuitenkin hämärän peitossa.

Nyt Satakunnan Kansa tietää kuitenkin kertoa, että Salminen siirtyy seuraavaksi Ruotsin kaukaloihin, missä hän tulee edustamaan SHL:ssä pelaavaa Örebrota.

Örebro onkin tulevalla kaudella todellinen suomalaisseura, sillä joukkueen riveissä kiekkoilevat myös puolustajat Kristian Näkyvä ja Rasmus Rissanen sekä hyökkääjä Joonas Rask. Täten Örebron riveissä tulee pelaamaan ensi kaudella jopa neljä suomalaista.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Örebron viime kausi ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, sillä se sijoittui Ruotsin pääsarjassa sijalle 10.

Salminen pelasi itse viime kaudella Ässissä 35 ottelua, joissa hän saalisti tililleen 10 maalia ja yhteensä 31 tehopistettä. Loppukaudeksi Salminen siirtyi lainapestin turvin HIFK:n, missä tilille kertyi 22 runkosarjaottelua ja tehot 5+7.

Salminen on pelannut Liigan lisäksi myös KHL:ssä sekä Sveitsin NLA:ssa. Vyöllä on kokemusta myös SHL:stä, sillä mies edusti kaudella 2015-16 12 runkosarjaottelun ajan Växjössä. Tuolloin Salminen teki tehot 4+2. Salminen kertoi Satakunnan Kansalle, että hän haluaa vielä palata urallaan patapaitaan.