Klassikkovideo: Saku Koivu selätti syövän ja palasi kaukaloihin

Saku Koivu selätti urallaan syövän ja palasi tämän jälkeen menestyksekkäästi kaukaloihin.
Saku Koivu selätti urallaan syövän ja palasi tämän jälkeen menestyksekkäästi kaukaloihin.

Suomalaislegenda Saku Koivu teki vuonna 2002 uskomattoman tempun. Mies nimittäin selätti syövän ja palasi tämän jälkeen NHL:n huipulle.

Syksyllä 2001 Saku Koivun elämä pysähtyi hetkellisesti, kun hänellä todettiin syöpätauti non-Hodgkinin lymfooma. Koivu oltiin nimetty vain muutamaa kautta aikaisemmin legendaarisen Montreal Canadiensin kapteeniksi ja peliura kulki loukkaantumisista huolimatta kuin unelma.

Koivulla alkoi nopeasti intensiivinen hoito ja hän menetti kauden 2001-02 lähes kokonaisuudessaan. Lopulta keväällä 2002 hän sai lääkäreiltä peliluvan selätettyään syövän ja hänen paluuottelunsa Montrealissa on jäänyt ikuisesti jääkiekon historian kirjoihin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Koivun paluu tapahtui Ottawa Senatorsia vastaan, ja kun Koivu asteli pitkän tauon jälkeen takaisin kaukaloon, räjähti Montrealin hallin katto lähes irti. Meteli oli nimittäin korvia huumaava eikä suosionosoituksista ollut tulla loppua. Metelin sai todistaa muun muassa Senatorsin riveissä pelannut puolustaja Sami Salo, joka asettui Koivua vastaan ensimmäisessä vaihdossa.

Koivu edusti Canadiensia lopulta aina kauteen 2008-09 saakka, kunnes hän siirtyi Teemu Selänteen seurakaveriksi Anaheim Ducksiin. Koivun ura päättyi kauteen 2013-14.

Saku Koivu palaa kaukaloon syövän jälkeen:

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.