Päätös tuli: Saku Salmelalle pitkä pelikielto eilisestä tempusta

HIFK:n Saku Salmela löi Jani Tuppuraisen pleksiin kahden minuutin arvoisesti.
HIFK:n Saku Salmela löi Jani Tuppuraisen pleksiin kahden minuutin arvoisesti.

Helsingin IFK:n Saku Salmelalle on annettu pitkä pelikielto, kun hän iski eilisessä ottelussa Jani Tuppuraisen pään suoraan laitaan.

HIFK:n ja JYP:n eilinen ottelu jäi monien mieleen useasta syystä. Ensinnäkin JYP ehti johtamaan ottelua jo lukemin 5-0, mutta lopulta HIFK korjasi potin jatkoerässä 7-6.

Toisekseen kamppailussa nähtiin törkeä temppu, kun HIFK-puolustaja Saku Salmela iski voimalla Jani Tuppuraisen pään pleksiä vasten. Salmela sai tästä kaksiminuuttisen laitataklauksesta. Katso video tilanteesta TÄÄLTÄ.

Vyyhti ei jäänyt kuitenkaan tähän, sillä temppu otettiin käsittelyyn myös Liigan kurinpidon toimesta. Nyt päättävä elin on tiedottanut, että Salmela on asetettu jopa viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Uutinen julkaistiin videon muodossa Liigan verkkosivuilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Tiedotteessa kerrotaan, että kyseessä on päähän kohdistunut taklaus. Säännöissä lukee, että ”Päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajaa pään tai niskan alueelle”.

Päätöksessä otettiin huomioon myös se, että Salmelalla ei ole aiempaa historiaa kurinpidon kanssa.

HIFK ja JYP kohtaavat jälleen tänään, kun luvassa on ottelusarjan kuudes kamppailu. Helsinkiläiset johtavat ottelusarjaa eilisen taiston jälkeen lukemin 3-2.

Liigan tiedotteeseen pääset tästä.

Suosittelemme myös:
Coolbetilta makea pääsiäiskampanja – 10 € ilmaisveto ilman talletusta!